Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ameddig itthon megy a mese arról, hogy Orbán politikája után megy az egész világ és mekkora vezető a mi kis Zseb Putyinunk egészen más kép tárul elénk, ha az ember megnézi a külföldi sajtó híreit. Most a kifejezetten a Trumphoz közeli amerikai jobboldali médiából kapott, ha óvatos de remek oltással is felérő mondatokat Orbán Viktor.

Még soha nem űztek ki egyetemet európai uniós országból – írja a Bloomberg amerikai hírügynökség a budapesti CEU Bécsbe költöztetésének hírét kommentálva- derül ki a Klubrádió nemzetközi lapszemléjéből, de más amerikai médiában is hír volt a CEU elkergetése, meglepő módon a Trumphoz közeli Fox News is beszámolt erről, a tudósítás végére pedig egy remek odaszólást biggyesztettek Orbánnak.

Ugyanazzal a tényszerű tárgyilagossággal és kiegyensúlyozottsággal ismerteti a Közép-európai Egyetem, a CEU Bécsbe költözéséről szóló csütörtöki hírt Donald Trump amerikai elnök kedvenc tévécsatornája, a Fox News beszámolója – amely tulajdonképpen az AP amerikai hírügynökség tudósításának az átvétele –, mint a liberálisnak mondott média.

A hírügynökség beszámolója azt mondja, hogy Magyarországon megkérdőjeleződik a tanszabadság azzal, hogy a CEU bejelentette: hamarosan Bécsbe telepítheti át az USA-ban akkreditált oktatási programjait, mivel bizonytalannak tartja az akadémiai szféra helyzetét Magyarországon.

Az amerikai hírtelevízió tudósításában benne van a rektor, Michael Ignatieff közlése, hogy az egyetemet ellehetetlenítették a magyar hatóságok, és az is, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő trükknek minősítette a CEU költözésének bejelentését. A beszámoló arra szintén kitért, hogy az amerikai nagykövet abban reménykedik, még az utolsó pillanatban is születhet megállapodás.

És a Fox News beszámolója a végre hagyja az óvatos odaszólást Orbánnak:

Orbán ellenséges Soros Györggyel, bár ő maga is megkapta a Soros ösztöndíját az 1980-as évek végén. Orbán Fidesz nevű pártja 1990-ben is megkapta a Soros Alapítványok támogatását.- szögezi le zárás képen az amerikai jobboldali TV

Kedves olvasó, téged pedig arra kérünk hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: mi a vélemény nyugaton a magyar politikáról!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here