Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Országgyűlés egyhangú döntéssel felfüggesztette Simonka György (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogát hétfőn. Költségvetési csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása és hivatali vesztegetés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége indítványozták a mentelmi jog felfüggesztését-számolt be az ATV.hu

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, ma eldőlt az Országgyűlés felfüggesztette Simonka György kormánypárti politikus mentelmi jogát.

A fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztését legfőbb ügyész kezdeményezte a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozása miatt, a képviselőt ugyanis csak akkor tudják kihallgatni gyanúsítottként, ha nem védi a mentelmi jog.

A mentelmi bizottság – híven a közvádas ügyekben követett töretlen gyakorlatához – az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta, egyhangúlag.

A testület által benyújtott és a parlament által elfogadott előterjesztésben azt írták: a legfőbb ügyész különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása és hivatali vesztegetés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indított közvádas ügyben indítványozta a mentelmi jog felfüggesztését.

A  megkeresésében foglaltak szerint az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege, hogy Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek (TÉSZ) által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

A tényállást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) lefolytatott ellenőrzések bizonyítékai, lefoglalt iratok, közbeszerzések iratai, valamint könyvelési iratok, az ügyben eddig kihallgatott gyanúsítottak vallomásai, továbbá szakértői vélemények és tanúvallomások támasztják alá.

Az ügyészség számításai szerint a Simonka által irányított hálózat 1,4 milliárd forintot csalhatott el.  Egyébként, ha az eljárás végén Simonkát megfosztják képviselői mandátumától (erre a bíróságnak joga van), akkor a Békés megyei 4. sz. országgyűlési egyéni választókerületben időközi választást kell tartani, Simonka ugyanis ott szerzett egyéni mandátumot a Fidesz -KDNP színeiben.

Már elolvastam néhányszor a Legfőbb Ügyészség közleményét, de még mindig nem akarom elhinni, és azt sem, hogy ezzel az emberrel tesznek is majd valami érdemlegeset a hatóságok. Hiszen annyira arcátlanul nevetett ki bennünket éveken keresztül, amikor a zűrös és szerteágazó ügyeit feszegettük.  – mondta a 168 Órának Füvesi Sándor orosházi MSZP-s képviselő, majd a lap megjegyzi, hogy Füvesi az a politikus, akinek korrupcióellenes munkája sokat jelentett a fideszes honatya ügyeinek nyilvánosságra kerülésében.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here