Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

30-40 milliárddal kellene feltőkésíteni a hulladékgazdálkodást a kormánynak – többek között erről is beszélt Schmidt Jenő, a Somogy- megyei kisváros, Tab  fideszes polgármestere az ATV Start című műsorban.

Schmidt Jenő, Tab város fideszes polgármestere, tartalmi szempontból szinte ugyanazt a kritikát fogalmazta meg szemétszállítás ügyben az ATV-ben, mint tegnap a parlamentben Molnár Gyula, az MSZP képviselője. Erről itt írtunk.

Schmidt Jenő azt a törvényt, amit a Fidesz alkotott meg 2016-ban és melynek köszönhetőek a szemétszállítási zavarok „egy faramuci jogszabály”-nak nevezet.

Majd kifejtette a fideszes polgármester, hogy az önkormányzat kötelező feladata a hulladékgazdálkodás, a bevételekkel viszont nem a gazdasági társaságok rendelkeznek, hanem az az állami cég, amit a Fidesz kormány hozott létre, azaz NHKV Zrt.

A polgármester azt is jelezte, hogy az önkormányzatoknak már a költségekre is csak minimálisan van ráhatásuk. Hiába kötelező feladat tehát, sok település érdemben semmit nem tud lépni – tette hozzá.

Schmidt Jenő szerint a probléma „hármas”. A rendszerből „kiment” a pénz, vagyis az állami cég nem tudta betölteni azt a szerepét, hogy a számlázást átvegye a közszolgáltatóktól. Úgy véli, hogy áttételesen a kormány hibázott, hiszen 2018-ban nem figyelte a céget. Majd hozzátette: nem is feltétlen a kormánynak, hanem az illetékes minisztériumnak kellett volna figyelnie.

A másik dolog, hogy a kormány „belekormányozta” magát a rezsicsökkentésbe, amivel 10% bevételtől estek el a hulladékgazdálkodási cégek, miközben a költségek megemelkedtek (pl.: lerakási adó). Mint mondta, durván 20-25% a bevételcsökkenés és költségnövekedés aránya.

Ennek ellenére a polgármester még is bizakodó, szerinte egy hét múlva újraindulhat a szemétszállítás azokon a településeken, ahol leállt hétfőn. A Schmidt azt is elmondta, hogy szerinte ezt a rendszert 30-40 milliárd forinttal kellene feltőkésítenie a kormánynak, illetve az állami kuka holdingnak le kell ellenőrizni a gazdasági társaságok működéseit, és segíteni kell azokat a közszolgáltató cégeket is, ahol lerobbant járműflotta van.

Schmidt Jenő szerint a probléma látható volt, és pénz is lett volna, mert a KEOP pályázatokban lett volna „lépegetési lehetőség”. A kérdésre viszont, hogy hova tűnt akkor a pénz, Tab polgármestere nem adott egyértelmű választ, de annyit elmondott: a beruházási oldalt lehetett volna javítani. Végül hozzátette azt is: Magyarország nem fogja megélni, hogy leálljon a szemétszállítás.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here