Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mondjuk kétségtelen tény, hogy a kabinetnek sikerült megtalálnia a legilletékesebb szervet, a Katasztrófa Védelmet, hiszen az, amit a Fidesz művelt a szemétszállítással nem más mint katasztrófa.

Ejj ha Örkény István élne, de mérges lenne, hogy a Fidesz politikájában egy erős konkurenciát kapott a groteszk. Hiszen a Katasztrófa Védelem vetette be magát, hogy megoldódjon, ha ideiglenesen is, azon 116 településen a szemétszállítás, melyeken most hétfőn a szolgáltató felfüggesztette a szolgáltatást.

A Katasztrófa Védelmet, eddig leginkább természeti katasztrófák és egyéb sorscsapások esetén kellett bevetni, de most már a Fidesz politikája következtében keletkező károk megakadályozására is illetékes lett a szerv.

Pest megye 116 településén függesztette fel a szemét és hulladékszállítást a környék szolgáltatója. Két napig nem ürítették a kukákat. Kedden délután aztán az a döntés született mielőtt közegészségügyi veszély alakulna ki, hogy a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fogja megoldani a szemétkérdést-számolt be az Index

Mára az is kiderült, hogy a katasztrófavédelem ezt a feladatot úgy fogja ellátni, hogy  kötelezte az eredetileg is illetékes szemétszállító céget, a Zöld Híd BIGG Nkft-t, hogy szerda reggeltől a megszokott rendben kezdje meg a településekről a kommunális, azaz vegyesen gyűjtött hulladék elszállítását. Erre a szükséges fedezetet is a Katasztrófavédelem biztosítja saját forrásból.

Még mielőtt tovább gördülünk itt álljunk meg annyira, hogy leírjuk nagyon leegyszerűsítve, hogy miért van katasztrófa helyzet a szemétszállítás területén.

Nos eredetileg a helyi önkormányzatok saját feladatban oldották meg a szemétszállítást. Sok fajta megoldás volt erre, de a leggyakoribb az volt, hogy volt egy önkormányzati cég, amelyik beszedte a szemétszállítási díjat a lakosságtól és meghatározott napokon elvitte a szemetet.

Ezt a rendszert a Fidesz 2016-ban egy cseppet szétbarmolta. Ugyanis létrehozott egy nagy állami céget, amit a köznyelv csak kukaholdingnak hív. Elvileg a rendszer az lett volna, hogy nem a helyi kukás cégek, hanem ez a nagy cég szedi be a szemétszállítási díjat minden településen az országban és a nagy kukaholding rendeli meg az addigi kukás cégektől a szolgáltatást.

Nos a gyakorlatban a rendszer olyan hibásan működik, hogy a kukaholding két év alatt odáig nem jutott, hogy megbízhatóan képes legyen az embereknek kiküldeni a csekket a szemétszállítási díjról. Ebből következően azok a cégek, amelyek valójában a munkát végzik, késve és kevesebb pénzt kapnak meg mint eddig.

Ráadásul a kuka holdingnak a 2 év alatt sikerült egy bődületesen nagy, némi túlzással kisebb államcsőddel felérő tartozást összeszednie, van olyan kukás cég, amelyiknek 11 milliárd forinttal tartozik.

Nos így ált elő az a helyzet, hogy a katasztrófa védelemnek kellett közbe lépnie és igazából ők fizetik ki azt a költséget a Zöld Hídnak, amit az állami kuka holdingnak kellene.

Nos ha Önben is felmerül a kérdés, na de hol a lové, amit az állami kuka holding beszedett, arra azért sem könnyű válaszokat találni, mert a cég olyannyira nem működik, hogy még az év végi mérleget sem sikerült idejében elkészíteni és az Állami Számvevőszék is tucatnyi hibát talált a cégnél.

A probléma a legkevésbé sem oldódott meg ezt itt szögezzük le, sőt igazából csak most válik még inkább láthatóvá. Budapesten kvázi megszűnt a szelektívek szállítása és a többi kukás cég is hamar eljuthat oda, ahova a Zöld Híd, hogy nem fogja tudni elvinni a szemetet mert nem lesz pénze üzemanyagra.

Téged kedves olvasó pedig arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: a Fidesz politikája annyira katasztrófa, hogy már a katasztrófa védelmet kellett bevetni!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here