Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap megkezdődött a parlamentben a választási törvény újabb módosításának a vitája, amely természetesen ismét a Fidesznek kedvezően írná át a szabályokat. Ugyanis a módosítás lényege, hogy  szavazhassanak az Európai Parlamenti választásokon is a határon túli magyarok, eddig csak az országgyűlési választáson volt ez lehetséges.

A javaslatot benyújtó KDNP szerint azért van szükség az új jogszabályra, hogy megteremtsék a lehetőségét a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok szavazásának, tehát a határon túli magyarok is szavazhatnának a módosítás után.

Az MSZP arra hívta fel a figyelmet, hogy  nem látják biztosítottnak azt,  hogy kerülhető el a kettős szavazás, tehát az, hogy valaki mondjuk Erdélyben és Magyarországon is szavazz. Hiszen az Európai Parlamenti választások egy időben történnek és egy választásnak számítanak, mind a 27 tagállamban. Tehát ha valaki román- magyar kettős állampolgár csak egy ország Európai Parlamenti választásán vehet részt, hogy ne minősüljön kettős szavazatnak.

„A választások legitimitását is alááshatja, akár akaratlanul is, nevezetesen, hogy szavazhatnak-e többszörösen európai uniós állampolgárok?” – kérdezte Mesterházy Attila.

A határon túli magyar választók névjegyzékében 378 ezren szerepeltek a tavaszi választásokon, ha ebből a számból levonjuk az Európai Unió területéről érkezett levél szavazatot, akkor is nagyságrendileg 200 ezer fő marad, akinek most szavazati jogot adna a Fidesz javaslata.

A 2018-as parlamenti választásokon a határon túli szavazatok 96 százaléka a Fideszre érkezett.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here