Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Roppant szórakoztatóak tudnak lenni sok esetben a Fidesz ősmagyarkodó tulkai, főként akkor, amikor ősmagyarkodásuk közepette kemények akarnak lenni, mint a vídia, közben alap műveltségi dolgokkal nincsenek tisztában.

Nos történetünk két főhőse a dícső Bayer Zsoca, egyenesen az Echo TV legfertelmesebb piszkából és Szentesi Zöldi László, aki az a fideszes hangember, aki mindig okos akar lenni, de szegénynek soha nem sikerül.

Nos, van egy olyan alapszabály, ha nagy hanggal elkezdek észt osztani, akkor illik az észosztásban tárgyi tévedéseket nem elkövetni, ráadásul ha az egyik legismertebb magyar költő, két elég ismert verséről van szó.

Történt tehát az, hogy jó Szentesi Zöldi László írt egy publicisztikát, amiben ismét rá akart világítani, immáron tizenhatezer -nyolcszázhuszonhatodik alkalommal, hogy  a baloldal és a liberálisok milyen bűnösek.  Nagyon nem írom le a publicisztika lényegét, ilyen szokásos jobboldali izzadságszagú erőlködés.

Az izzadságszag mellé most egy üde kis pállott szellentés szag is keveredett, ugyanis Szentesi Zöldi azt hitte, hogy Petőfi Sándor  Dicsőséges nagyurak című versét a köznyelv csak akasszátok  fel a királyokatként emlegeti. Magyarul nem tudta, hogy Petőfi Sándornak van egy Dicsőséges nagyurak című verse és van egy Akasszátok  fel a királyokat című is és a kettő finoman szólva sem ugyanaz.

Szentesi Zöldi belelendült a baloldal ekézésében és lendületében Petőfi Sándornak is neki esett egy kicsit: rettenetesen buta és ártalmasnak nevezte a versét, amiről az írásában kiderül, hogy nem is ismeri.

Na erre jött a bölcs Bayer Zsoca, aki nem mellesleg magyartanár és Szentesi Zöldi tárgyi tévedéseitől hemzsegő nyílt levélnek álcázott publicisztikáját a következő dumával osztotta meg „Laci barátom ismét tökéleteset alkotott.”

A történet legszebb része, hogy a két jobboldali tuti káder tévedését, (csak zárójelbe, egy ilyenért egy középiskolás diákot kivágnak a magyar érettségiről) a jobboldal által szívből utált és liberálisnak kikiáltott Hont András, a HVG rovatvezetője vette észre és írta meg.

Hont írásában megjegyzi, hogy lehet, hogy köreikben a Himnuszt Szózatként emlegetik, „A Dunánál”-t (József Attila) meg „A Tiszánál”-ként (Juhász Gyula) – vagy inkább, hogy érthetőbb legyek számukra is – Tisza Katát Tisza cipőként, de attól ez még két, különböző vers. Ráadásul egyiket sem sikerült elolvasni, ugyanis a Dicsőséges nagyurak (amely még mindig nem az Akasszátok fel a királyokat!) pont az ellenkezőjéről szól, mint amit ezek a derék, félhülye irodalomtudorok tulajdonítanak neki.

Oszd meg, hogy mindenki lássa, hogy a jobboldal már olyan szinten vesztette el az önkontrollt, hogy  úgy esnek neki Petőfi Sándor verseinek, a kultúrharc jegyében,  hogy valójában nem is ismerik azokat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here