Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nem adminisztratív vita miatt állt le az uniós pénzek átutalása Magyarországra és tovább gördül a Sargentini-jelentés ügye is az EU vezető szerveiben – derül ki egy magyar EP-képviselő nyilatkozataiból

Nyár óta téma a sajtóban, hogy az uniós támogatások aktuális részletei nem érkeznek Magyarországra, a felhalmozódott hiány egyes források szerint eléri a háromezer-milliárd forintot. Tudomásom szerint nem átmeneti technikai vagy adminisztrációs problémáról van szó – mondta a Népszavának adott interjújában Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője.

Az Európai Bizottság figyelmeztető levelet küldött a kormánynak, amelyben jelzi, hogy a magyar kormányzati intézmények a korábban közölt brüsszeli kifogások nyomán nem tudták bizonyítani a döntéshozatal és a kifizetések jogszerűségét, átláthatóságát, ezért felfüggesztik az érintett operatív programok pénzeinek átutalását – tette hozzá.

Az Elios-ügy csak az egyik kilógó lóláb a sok közül. Az összefüggés ugyanakkor annyiban mindenképpen fönnáll, hogy ez az eset világosan megmutatta a Bizottságnak egyrészt a magyarországi pénzosztó rendszer gyengeségeit, másrészt pedig azt is, hogy a rendszerhibákat az igazságszolgáltatás sem képes korrigálni: sem a támogatások odaítélése, sem az elszámoltatás nem működik elfogulatlanul.- jelzi Jávor

Jávor Facebook-oldalán egy további információt is megosztott olvasóival. Eszerint az Európai Tanács tájékoztatta az Európai Parlament vezetését, hogy napirendre veszik a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést. A LIBE bizottság elnökét, Claude Moraest és a jelentéstevő Judith Sargentinit meghívták a tagállamok érintett minisztereinek tanácskozására, hogy tájékoztassák a részt vevőket a jelentés megállapításairól.

Bár csendben jegyezzük meg, hogy a Fidesz megpróbálta elhallgatni, hogy miért is nem fizet az EU, de most a Népszava megkereste az illetékes minisztériumot és a Jávor által ismeretet EU-s figyelmeztető levél létezését nem tagadták.
Oszd meg, hogy mindenki lássa, Magyarországon a Fidesznek hála már akkora a korrupció, hogy mát az uniós támogatások kifizetését veszélyezteti!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here