Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV Heti Napló című műsora számolt be arról, hogy milyen embertelen módon hajtja végre a kormány azt a megszorító lépést, amit pár hónapja jelentett be. A 6000-7000 kirúgásra ítélt közalkalmazott közül jó párat egy pársoros, az ügyfélkapura küldött e-mail üzenetben rúgjak ki.

A megszorítást a Fidesz minisztere, Gulyás Gergely jelentette be, ahogy fogalmazott 10 és 15 százalék közötti sávban lesznek elbocsájtások ez azt jelenti, hogy még az ünnepek előtt 6000-7000 közalkalmazottat ment fel az Orbán- kormány megszorítólépése.

Nem csak ez, de a végrehajtás is igen csak embertelenre sikeredett: jó pár alkalmazottaknak több tízéves munkaviszony után egy e-mail üzenetben mondanak fel.

A riportban az érintett szakszervezet vezetője Boros Péterné elmondja, hogy nem volt egyeztetés a leépítéssel kapcsolatban velük. „Nem tudtunk beleszólni a leépítésre kerülök listájába, nem tudtuk azokat a szempontokat érvényesíteni, ami az emberek szempontjából humánusak lettek volna, pl ne kerüljön bele olyan munkavállaló, aki egyedül tartja el a családját.”- fogalmazz keményen a szakszervezeti vezető

A műsorban megszólal egy munkavállaló, akit a nyugdíjfolyósító intézettől küldtek el és egyedül neveli két gyermekét. Elmesélte, hogy a munkaidő végén behívták, hogy holnap már nem kell jönnie. Ő mesélte el azt is, hogy volt olyan kollégája akit az ügyfélkapura küldött e-mailben rúgtak ki, mert épp szabadságon volt.

Kiderül az is, hogy 2017. májusától kötelező minden köztisztviselőnek ügyfélkapu és a törvényi változásoknak köszönhetően ezen keresztül is teljesen szabályos a az állami alkalmazottak felmentése.

Az ATV adása megszólaltatta még Dávid Ferencet is, a VOSZ korábbi főtitkárát, aki elmondta, hogy lehet egy felmentést „fehér kesztyűsen is csinálni”. Nem rúgunk ki senkit az ünnepek előtt,  nem rúgunk ki senkit hétvégén vagy ameddig nyaral, nem az ügyfélkapuról tudja meg, hogy fel van mentve- sorolja a kritikáit az ismert munkaadóoldali vezető

Erről az alávaló és embertelen felmondási sorozatról nem számolnak be a Fidesz médiumok, ezért egy megosztással segíts, hogy mindenkihez eljusson mi történik valójában Magyarországon

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here