Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 444 szemlézte a megjelent botrány könyvet, melyet Pethő Tibor, a Magyar Nemzet alapítójának, Pethő Sándornak a dédunokája írt, aki maga is a lapnál dolgozott az újság megszüntetéséig.

„A Magyar Nemzet története, 1938-2018” című könyvben arról, tálal ki a lap korábbi újságírója, hogyan működött a Fidesz kézi vezérlése egy általuk felügyelt napilapnál.

A könyvebben rengeteg érdekes történet van megrendelt lejárató cikkekről, főcenzorokról, álnévvel írt fenyegető cikkekről. Most azonban egy egészen megdöbbentő történetet szemlézünk mi is, amely megmutatja, hogy nem szívből, hanem undorból és kényszerből készül a Fidesz-propaganda:

Liszkay Gábor a Magyar Nemzet  főszerkesztője 2010-es választások után arról biztosította a lap a rovatvezetőit, hogy a hatalomváltás ellenére is lehet, sőt kell bírálni a kormányzatot, „a hétköznapokban mindez – néhány ritka pillanattól eltekintve – sajnos vágykép maradt”. – jegyzi meg a könyvben Pető

Ilyen kivétel volt, amikor Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumügye kirobbant 2012 elején. A lap szerkesztőségi vezércikkben szólította fel az államfőt lemondásra. Pethő szerint bár számtalanszor felmerült, hogy a cikk megjelentetését a Fideszből is támogatták, valójában nem volt szó kormánypárti beavatkozásról, a cikk Szerető Szabolcs ötlete volt, amire rövidebb hezitálás után a főszerkesztő Liszkay Gábor rábólintott.

A publicisztika nagy felzúdulást váltott ki, „a kiszínezett verzió szerint – ami önmagában mutatja, milyen szenzációszámba ment akkoriban a bírálat a lapnál – Orbán Viktor személyesen jelent meg a szerkesztőségben, és Liszkay elé hajította az inkriminált lapszámot, hozzátéve: »Lábon lőttél, Gábor.« Valójában a miniszterelnök a Parlament Nándorfehérvári termében fogadta a főszerkesztőt, ott hangzott el állítólag a megjegyzés is.”

Olyan is előfordult, hogy már kész, megírt cikkeket kellett visszavonni. A Városliget átalakításáról szóló riportot kétszer is letiltották, mindkétszer már a betördelt lapból kellett kivenni a cikket.

Pethő azt írja, hogy egyes rovatoknál, leginkább az online szerkesztőségben bizonyos cikkek megírását szinte parancsba adták. A 2010 után egyre keményebbé váló kézi vezérlés egyre több újságírót ábrándított ki a Fideszből, de a nyilvánosság előtt a bírálataikat nem jelentethették meg.

Azért meg van annak a maga bája, hogy azok akik előállítják a Fidesz propagandát, maguk is utálják a Fideszt nem, de?

Ezután ha feltévedsz egy Fidesz propaganda médiumra, mindig jusson eszedbe, hogy az ott leírt mondatokat nem szívből, hanem kényszerből és undorral írják.

Oszd meg ezt a posztot, hogy más is lássa, hogyan készül a Fidesz-propaganda.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here