Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy port kavart az a hír a napokban, hogy az elítélt Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök útlevél nélkül, a börtön elől szökött Magyarországra, és politikai menedékjogot kért. Most a Macedón TV úgy értesült, hogy nem máshol mint Orbán Viktor házában bujkál a  korrupció miatt elítélt politikus.

Nagy a titkolózás  a magyar hatóságok  részéről, hogyan került Magyarországra nem börtön büntetésre ítél macedón volt kormányfő. Közben a macedón kormány azt várja, hogy a magyar rendőrség tartóztassa le a menekülő politikus, és ha ez megtörténne, akkor kérni fogják a kiadatását is.

A macedón 1TV azt állítja, hogy miután Nikola Gruevszki bukott macedón kormányfő – aki menedékkérelmet nyújtott be Magyarországon – az első éjszakáját a budapesti Corinthia Hotelben töltötte, jelenleg Orbán Viktor otthonában tartózkodik, de a hírt a magyar kormány kurta furcsán tagadja.

Ugyanis Havasi Bertalan, kormányszóvivő az alábbi közleményt adta ki: „A miniszterelnök tegnap hazament, Flóra és Róza nevű hölgyekkel találkozott, de ilyen nevű emberrel nem. Így a hírt kacsának kell minősítenünk.”

Tehát a kormány azt tagadja, hogy az otthonában tegnap találkoztak volna és nem azt, hogy ott van-e és a kettő között nagy különbség van. Ez a válasz azért is meglepő mert, egyértelműbb cáfolatot szokott kiadni a Fidesz kommunikáció, ha alapból légből kapott baromságról van szó.

Továbbra is nagy kérdés, hogy Gruevszki hogyan érkezett Magyarországra, mert ha tényleg nincsenek érvényes útiokmányai, akkor a törvény szerint a tranzitzónában kellene várakoznia, mint a többi menekültnek. Szijjártó Péter sajtótájékoztatón azt mondta, nem mondhatja el, hogyan jutott be útlevél nélkül a körözött Gruevszki, a macedón hatóságoknak is csak annyit mondtak, hogy meg kell várni a menekültügyi eljárás végét.

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here