Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és többek között egy Fidesz irodában is tartottak házkutatást a bűnszervezetben elkövetett csalás alapos gyanúja miatt indult nyomozás kapcsán

A Népszava több egymástól független forrásból megerősített információja szerint kedd reggel összehangolt akció keretében tartottak házkutatást Simonka Békés megyei ingatlanaiban, a hozzáköthető gazdasági társaságok telephelyein, például Újkígyóson és Pusztaottlakán. Lap úgy értesült, hogy a hatóságok iratokat foglaltak le a Fidesz orosházi székházában is, ugyancsak kedden.

„Igen, történt házkutatás. A házkutatás az eljárás szokásos része. Képviselő úr továbbra is áll minden vizsgálat elé. Mindenféleképp szeretné tisztázni magát”– erősítette meg Népszavának az információit Simonka György fideszes országgyűlési képviselő kabinetfőnöke. A házkutatásról a Magyar Narancs is értesült.

Kedden húsznál több ingatlannál volt a Simonka-üggyel összefüggésben valamilyen „nyomozati cselekmény.” Az újság arról számolt be, hogy a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, esetenként tíz-tizenkét autóval érkeztek a nyomozók.

Az akcióra azután került sor, hogy a Legfőbb Ügyészség kérésére az Országgyűlés két hete megfosztotta mentelmi jogától Békés megye 4.számú választókerületének fideszes parlamenti képviselőjét, Simonka Györgyöt

Mint arról korábban többször beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben.

A gyanú szerint Simonka György másokkal összehangoltan jogtalan vagyoni haszonhoz jutott az különböző EU-s és állami támogatásokból. Az ügyészség szerint Simonka György meghatározta azt is, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek képviselői a felülárazott vállalkozói díj mekkora részét – általában 45 százalékát – szolgáltassák vissza neki készpénzben. A beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

Simonka botrányos ügyeiről nem számol be a Fidesz propaganda médiája, ezért arra kérünk, hogy oszd meg a posztunkat, hogy mindenki lássa: a bűnszervezetben elkövetett csalás szálai a Fidesz irodáig vezetnek.

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here