A legtöbb megyei napilapot birtokló kiadó cég  2016 őszén került az akkori  fideszes felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc tulajdonába. Azóta meredeken zuhan a lapok előfizetőinek száma, van olyan újság, ami elvesztette az olvasóinak közel harmadát.- számolt be mfor.hu szakportál

Egy év alatt 13 százalékkal kevesebben olvassák a megyei napilapokat, mint tavaly ilyenkor, már a 195 ezret sem éri el a teljes lapportfólió eladási száma  Ez a példányszám több mint 20 százalékkal kevesebb annál, mint amikor felvásárolta a Fidesz-hű Mészáros a lapokat, akkor 250 ezres példányszámot produkált a cég.

A legtöbben a Veszprém megyei napilap, a Napló olvasói közül pártoltak el: 27 százaléka az olvasóknak nem veszi már a lapot, így alig 23 ezresre apadt az újság olvasótábora. A Dunaújvárosi Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap is több mint 25 százalékát veszítette el vevőinek.

A szintén kormányközeliként számon tartott, a kisebbik kormányközeli megyei napilap portfóliónak sem megy túl jól,  a szabolcsi Kelet-Magyarország, a borsodi Észak-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló egyaránt minimum 4000 rendszeres olvasóját bukta el egy év alatt. Egy laikus számára is jól látszik a grafikonon a brutális mértékű zuhanás.

Szintén nagy volt a zuhanás a Komárom-Esztergom megyei napilapnál 24 óránál is, ami már kevesebb, mint 7500 napi példányba jelenik csak meg.

Az országos napilapok piacán egyedül az ellenzéki Népszava tudta növelni az előfizetőinek számát, az ország legnagyobb napilapja közel 6 százalékot nőt egy éve alatt. A portál megjegyzi, hogy ez részben a Népszabadság és a Magyar Nemzet megszűnésével magyarázható, szerintünk meg másik részben azzal is, hogy az ellenzéki szavazók kíváncsiak az ellenzék véleményére és kevésbé a kormánypropagandára.

Szóval mi csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy fizessen elő a Népszavára, ezzel is támogatva a szerkesztőség működését!

 

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here