Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Annak a nemzetközi botránynak a súlyát fel sem fogjuk pontosan, amit ma az Albán Rendőrség robbantott ki, nem állítanak kevesebbet, mint hogy egy magyar diplomata rendszámú gépkocsiban menekült el a börtön elől Magyarországra az ex-macedón miniszterelnök.

A Népszava számolt be róla, hogy egy rövid nyilatkozatot tett közre az albán rendőrség, miszerint a macedón ex-miniszterelnök a tiranai magyar nagykövetség gépjárművén menekült át Montenegró irányában.

Az albán rendőrség megerősítette, hogy Gruevszki november 11-én este a Hani i Hotit határátkelőhelyen hagyta el Albánia területét Montenegró felé.   A rendőrség szerint a menekülő ex-miniszterelnök a tiranai magyar nagykövetség diplomáciai autójában utazott és a személyi igazolványát mutatta fel a határon.

Az albánok azért nem tartóztatták fel Gruevszkit, mivel Macedónai csak 13-án kért nemzetközi elfogatóparancsot a két évre börtönbüntetésre ítélt menekülő politikussal szemben.

A tiranai rendőrség albán nyelvű közleménye szerint Gruevszki a CD1013A rendszámú autóban utazott. Erről állítja a rendőrség nyilatkozata, hogy az a magyar nagykövetség tulajdona.

Tehát nem kevesebbet állít az Albán Rendőrség mint, hogy egy bíróság által elítélt személy, börtön elöli szöktetését a magyar diplomácia végezte el.

Még egyszer, egy elítélt bűnözőt szöktetett meg a külügy.  Hogy mindenki számára világos legyen, Macedónia nem egy harmadik világbéli sötét kis katonai hunta, hanem az Európai Unió potenciális következő csatlakozó állama.

A magyar kormányban nincsen annyi szégyenérzet, hogy egy ilyen undorító ügy kapcsán Magyarország nevét leírják a világsajtóban?

Update:

A posztunk eredeti címe az volt, hogy „Hatalmas nemzetköz botrány: magyar diplomata autóval menekült el a politikus bűnöző hazájából” azonban a mára kiadott az Albán rendőrség egy pontosítást, hogy Gruevszki hazájából, tehát Macedóniából a zöld határon keresztül menekült át Albániába. A posztunk többi része pontos, az apróbb tévedésért elnézést kérünk.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here