Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szinte mindegyik portál beszámolt róla, hogy tűz ütött ki abban az irodaházban ahol a DK országos központja is megtalálható volt a Teréz körúton. A hatalmas káron túl a DK nem kizárt, hogy újabb komoly bajba keveredhet a tűz miatt.

A híradások beszámoltak róla, hogy teljesen kiégett a DK országos központja, megsemmisültek a számítógépek és az iratok is. Nos pontos információnk nincsen, de nem kizárható, hogy olyan dokumentumok is megsemmisültek, amelyek pótolhatatlanok vagy csak nagy erőfeszítéssel szerezhető be, ráadásul a DK komoly bajba is kerülhet.

Minden gazdálkodó szervezetnek, így a pártoknak is könyvelést kell készíteni. Minél nagyobb egy szervezet annál bonyolultabb és összetettebb feladat ez. Ráadásul a bizonylatokat 5 évig meg is kell őrizni. Ha a DK-nak peche volt akkor a lángok martalékává vált a könyvelésük és a kampányelszámolásuk is.

A helyzetüket ebben az esetben az súlyosbítja, hogy az Állami Számvevőszék mindegyik párt gazdálkodását ellenőrzi. Ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy átnézi 2-3 évente a pártok összes számláját.

Nos ha egy párt nem tudja az ÁSZ rendelkezésére bocsájtani a kért dokumentumokat, akkor nem kizárható, hogy ugyanaz megtörténik vele, mint ami a Jobbikkal: megvonják az állami támogatását. Az a DK esetében százmilliós nagyságrendű újabb kár is lehet.

Azt nem lehet tudni, hogy az ÁSZ el fogja e esetleg fogadni a vis maior helyzetet, ugyanis a pártok gazdálkodására speciális szabályok vonatkoznak, abban ilyen lehetőség nincs szabályozva, s mivel ilyen eset még nem fordult elő soha, hogy egy párt teljes könyvelése akár meg is semmisülhet, nem lehet tudni mi az irányadó.

Abban az esetben ha tényleg a könyvelése is bent éget a DK-nak természetesen van lehetősége arra, hogy megkísérelje a számlák másolatát beszerezni a partnereitől. Ez egy hatalmas meló visszamenőleg 5 évre megcsinálni, ráadásul szinte borítékolható, hogy a teljes könyvelést nem fogja tudni újra reprodukálni a párt.

Ha mázlija van a DK-nak akkor a könyvelését nem itt tartotta és akkor elkerüli legalább ezt a nagyon nehéz helyzetet, ha pedig nincs akkor egy iroda tűz következtében nem elképzelhetetlen, hogy bukták ha nem is a teljes, de az állami támogatásának egy részét is.

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here