Ma délelőtt Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője tartott sajtótájékoztatót a teljesen kiégett DK központ előtt.

A DK vezető politikus elmondta, hogy nincs sokkal több információjuk a tűzről, mint ami eddig megjelent a médiában. Elmondta, hogy az nap két tűz volt az épületben. Az első a földszinti étterem szagelszívójában keletkezet a második a tetőtérben, ahol a DK irodája is megtalálható volt.

Azt is elmondta a politikus, hogy az iroda nem a DK tulajdona volt, hanem bérelték egy külföldi befektetőé az épület. Az információi szerint biztosítva volt a ház, de másfél évig biztos nem fognak tudni ide visszaköltözni.

Molnár arról is beszélt, hogy ma délelőtt jártak bent a leéget irodában. Kijelentette, hogy semmi nem maradt: vagy eléget, vagy az oltás következtében szétázott.

Kiderült, hogy a DK szimpatizánsi és tagnyilvántartása nem semmisült meg, mert azt egy külső szerveren tárolták digitálisan. Viszont a párt könyvelése a székházban volt és az is a lángok martalékává vált.

Tegnap a Hír Hugó hívta fel a figyelmet, hogy ha a könyvelés is bent égett, akkor nem kizárható, hogy egy Állami Számvevőszéki ellenőrzés során a párt nem tud eleget tenni az adatszolgáltatási kötelezettségének és megvonhatják az állami támogatását.

Részben erre a posztunkra reflektálva a DK-s politikus megnyugtató választ adott, a DK-nál már lényegét tekintve lezárult a számvevőszéki ellenőrzés, minden dokumentum, amit az ÁSZ kért már átadásra került.

Majd hozzá tette, hogy amiből komoly politikai káruk keletkezett, hogy megsemmisült több tízezer aláírás, amit a párt a Hadházi Ákos petíciójára, az Európai Ügyészségért gyűjtött.

Az is kiderült, hogy jelenleg olyan helyzetbe került a párt, hogy nincsenek még csak számítógépek se ami elé le tudnának ülni a kollégák.

Az MSZP felajánlására, miszerint a DK rendelkezésére bocsájtják az irodáikat azt mondta, hogy bár nagyon jól eset nekik a gesztus, de nem lenne jó megoldás inkább keresnek egy másik bérleményt.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here