Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy szakportálon jelent meg Koncz Csaba nemzetközi elemző jegyzete, amely arra világít rá, hogy nem kizárható, hogy Putyin csapdájába sétált bele Orbán, azzal hogy a magyar diplomácia három balkáni országon végig segítette egy szökött politikus bűnöző menekülését.   

Koncz Csaba, nemzetközi elemző  a privatbankar.hu-n írt jegyzetében világít rá a Gruevszki-ügy valószerű forgatókönyvére, azt vezeti le hogy a menekülést nem kizárólag a magyar titkosszolgálat szervezte, hanem bizony Moszkva lehetett a művelet karmestere.

Koncz azt vélelmezi, hogy a Kreml szivárogtatta ki a magyar diplomácia számára kínos  szaftos részleteket, hogy ráhúzhassa a vizes lepedőt Orbánra, hiszen nyugati alternatívái bezáródásával így még inkább ráutalt lehet Moszkvára.

Az elemző arra is felhívja a figyelmet az írásban, hogy csak Moszkva közben járásával magyarázható, hogy miért segített be egy fehérorosz diplomáciai autó is a menekülésbe és hogyan jelenhettek meg a szerb szélsőjobbosok Gruevszki határátkelésénél.

Koncz megjegyzi, hogy bár Orbán nagyon büszke saját kétkulacsos diplomáciai játszmáira, de Moszkva ezekre nem mindig adja meg a maximális pontszámot. Majd levezeti, hogy Orbánt kvázi válaszút elé kényszerítette: vagy Moszkva, vagy nyugat.

Tehát ha Magyarország nem fogadja be Gruevszkit a botrány után, akkor Moszkva nem tetszésével kell szembenéznie Orbánnak, ha befogadja vagy hagyja, hogy tovább meneküljön Moszkva irányába, a nyugat és az USA haragját vívja ki.

A nemzetközi elemző szerint, csak jog ellenesen tudná befogadni egyébként is Magyarország a bukott macedón miniszterelnököt, hiszen a nemzetközi jog szerint a menekültjog nem illeti meg azokat, akik jogerős törvényes ítélet végrehajtása elől menekülnek.

Kitér arra is, hogy Moszkva forgatókönyve remekül működik, hiszen az elmúlt napokban a magyar miniszterelnök a Gruevszki-üggyel tovább távolította hazánkat a Nyugattól, miközben tovább rontotta saját megítélését az Európai Néppártban. Például, brüsszeli információk szerint rendkívüli ülésre hívják össze a Gruevszki-ügy miatt az Európai Néppárt elnökségét.

Ráadásul a német közszolgálati médium is levezette ugyanezt a forgatókönyvet: „Orbán most nehéz döntés elé néz. Ha lojális marad korrupt balkáni barátjához, az még jobban megterhelné a viszonyt Brüsszellel. Hogy mit tesz, az nagyban függ a Bizottság és az Európai Néppárt álláspontjától.”

Összefoglalva itt nem történt más, mint Putyin egy kilométeresen nagy csapdát állított Orbánnak, ami zsebgéniuszunk pedig szépen belesétált. Nincs jó döntés számára: vagy nyugat haragjával néz szembe, vagy Putyinéval. Remekül működött Orbán hintapolitikája, csak most kiesett a Fidesz vezér a hintából és épp zuhan a földre.

Nos, kedves olvasó a propaganda média nem közöl le olyan elemzéseket, melyek rávilágítanak Orbán hibás politikájára, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy másokhoz is eljusson a kritika.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here