Jávor Benedek, a Párbeszéd Európa Parlamenti képviselője facebookon jeleneztette be, hogy EU migrációs és belügyi biztosához fordult a Gruevszki-ügy miatt. Mindeközben, hogy beszámoltunk róla az EU illetékes biztosa magyarázatot vár a politikus bűnöző befogadása kapcsán.

Jávor Benedek facebook oldalán az írja, hogy álláspontja szerint a Nikola Gruevszkinek adott menedékstátusz ellentétes a vonatkozó uniós irányelvvel. Eszerint ugyanis nem adható menedékjog hazájában súlyos bűncselekmény miatt eljárás alá vont, vagy elítélt kérelmezőnek.

Azt is leszögezi a Párbeszéd politikusa, hogy a korrupció, ami miatt Gruevszkit elítélték és  a tömeges lehallgatás, ami miatt eljárás folyik ellene, pedig az uniós jog alapján egyértelműen súlyos bűncselekmény.

A zöld párti politikus bejelentette, hogy ma Dimitris Avramopouloshoz, az EU migrációs és belügyi biztosához fordul levélben, hogy állásfoglalást kérjen a magyar hatóságok által megadott menekültstátusszal kapcsolatban.

Jávor leszögezi azt is, hogy egyetlen uniós tagállam sem válhat tagjelölt országok bűnözőinek menedékévé, mert ezzel az egész Unió hitelessége és becsülete csorbul!

Mint ahogy arról a Hír Hugó is beszámol róla, Johannes Hahn EU bővítési biztos azt jelezte egy közleményében ma délután, hogy ha Magyarország döntött a Gruevski menedékjogának megadásáról, akkor elvárja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök “alapos magyarázattal indokolja azt”.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here