Többek között a Szabad Európa Rádió weboldal számolt be arról, hogy Európai Unió magyarázatot kért az EU-tag Magyarországtól, hogy Budapest miért adományozott politikai menedékjogot  Nikola Gruevski macedón ex-miniszterelnöknek.

A nagy múltú nemzetközi sajtó orgánum azt írja, hogy Johannes Hahn EU bővítési biztos azt jelezte egy közleményében, hogy ha Magyarország döntött a Gruevski menedékjogának megadásáról, akkor elvárja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök “alapos magyarázattal indokolja azt”.

A Szabad Európa Rádió szó szerint ezt írja: a populista  magyar miniszterelnökhöz közel álló Gruevski múlt héten szökött Magyarországra, miután Macedóniában korrupciós vádak miatt elítélték és két év börtönbüntetésre ítélték.

Leírják a cikkben azt is, Macedónia, amely 2005-ben hivatalosan elkötelezte magát az EU-hoz való csatlakozás mellett, reformokat hajtott végre annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatási rendszere valóban független legyen.

 

A portál azt is megjegyzi, hogy az EU fokozott aggodalmát fejezte ki az Orbán által hozott intézkedésekkel kapcsolatban, hogy Magyarország igazságszolgáltatási rendszere kormánya irányítása alatt álljon, utalva a közigazgatási bíróságok felállítására.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here