Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kétségtelenül a Gruevszki nevű bukott miniszterelnök börtön elöli befogadása az elmúlt évtizedek legmocskosabb nemzetközi ügye. Nem véletlen, hogy még a mi dicső kormányunk is össze-vissza kommunikál és eljutott odáig, hogy maga Pintér Sándor cáfolja a kormány lap a Magyar Idők állításait. 

Sorba jönnek a nemzetközi kritikák is. Nyilván a Macedón kormány részéről a leghangosabbak. Azonban most újra megszólalt a Gruevszki- ügyben egy  német vezető politikus, Michael Roth, német államminiszter.

Roth a botrány kezdetekor egy pimasz mondattal igyekezett közösségi oldalán felhívni a kormány képmutatására a figyelmet: „Magyarország megnyitja a határait a menekültek előtt. Csodálatos”- utalva arra, hogy a magyar kormány szavakban nagyon harcol a menekültek befogadása ellen, de közben egy hazájában elítélt politikus bűnöző börtön elöli menekülését segíti.

Mostani bejegyzésében a német vezető politikus ki is fejti, hogy „A menedékjog emberi jog, és nem arra való, hogy kormányfők osztogassák a büntetés-végrehajtás elől menekülő haverjaiknak”  Majd azt is hozzá teszi az államminiszter, hogy  az Európai Uniónak továbbra is olyan közösségnek kell maradnia, amelyet demokratikus jogállamok alkotnak.

Közben alapos magyarázatot vár Orbán Viktortól az EU bővítési biztosa, mint ahogy arról tegnap beszámoltunk. Johannes Hahn azt furcsállja, hogy, míg korábban Magyarország támogatta Macedónia EU-s csatlakozását, most mégsem tekinti azt biztonságos országnak.

Ehhez az egészhez azt tesszük hozzá, hogy Magyarország nemzetközi megítélése Orbán hathatós működésének hála, a fejlett nyugati világban kezd a béka segge alá kerülni, ami hiper gáz. A Szabad Európa Rádió, a New York Times és több rangos média hazánk kormányáról írt cikkiekben már nyíltan egy autoriter vezetésről beszél.

Persze mi mutatja a legjobban, hogy talán ezekben van igazság, hogy pl az állami média ezekről a nemzetközi negatív hírekről mélyen hallgat. Nem tudósít nem ír, nem tájékoztat. Ezért is kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson, hogy a német államminiszter milyen negatív kritikát fogalmazott meg Orbánnal kapcsolatosan.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here