Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az előző választáson nem indult, visszavonult Varsó eddigi főpolgármestere Hanna Gronkiewicz-Waltz, aki az  elmúlt 12 évben irányítótta várost. Hanna pártja a PiS, ugyanannak az Európai Néppártnak a tagja, mint a Fidesz, azonban minden jel szerint nagyon nem kedvelik Orbánt, hiszen leköszönő beszédében odaszúrt neki egyet-  számolt be a Wiadomosci Gazeta lengyel újság

Pár hete tartottak Lengyelországban önkormányzati választásokat, melynek az egyik legfontosabb tétje az volt, hogy a 12 év után vissza vonuló népszerű Hanna Gronkiewicz-Waltz főpolgármesteri székét ki szerzi meg.

Furcsa helyzet van Lengyelországban, mert itt igazából csak a szélsőjobb az, amelyik Orbánnal egyetért, a jobboldali PiS finoman szólva sem szereti az Orbáni politikát.

Varsóban nem jött be az Orbáni politikát képviselő szélsőjobb kampánya, kikaptattak így  az új főpolgármestert is a PiS adja. Ma iktatták be a megválasztott új jobboldali főpolgármestert és a ceremónián a leköszönő Hanna Gronkiewicz-Waltz is beszédet mondott, ráadásul beszédében odaszúrt egyet Orbánnak:

A politikus nő a következőket mondta: „Sok minden történt az elmúlt 12 évben. Varsó világváros lett, és a varsóiak teljesen európai polgároknak érezhetik magukat. Ez a szabad emberek városa. Senki sem teheti Budapestté vagy Moszkvává.

Varsó a szabadság és a tolerancia értékein alapszik. Ezt a jog uralma garantálja. A varsóiak bátrak, nem dőlnek be a megfélemlítésnek, vagy a megvesztegetésnek. Nem félnek az idegenektől vagy a bevándorlóktól. A varsóiak értik, hogy mit jelent a szabadság.”

Nos, a Varsói gyors az továbbra is Orbán ellenében halad. Persze a kormánymédia nem fog beszámolni arról, hogy a nagytiszteletű lengyel politikus Budapestet egy lapon említette Moszkvával ezért kérünk oszd meg, hogy mindenki lássa mi is a véleménye az Orbáni politikáról az európai jobboldalnak.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here