Orbán Viktor egy hatalmas baklövést követett el véletlenül, feltöltött egy videót a Facebook oldalára, amelyben azt ecseteli, hogy a migránsok tehetnek arról, hogy Nagy- Britannia távozik az EU-ból. Ez azért egy baklövés, mert a Brit migrációba bele tartozik a közép és kelet Európai bevándorló is.

Nos, Orbán Viktor nem tévedett, a helyzet az az, hogy a Brexit kampányának valóban része volt a migráció, csak az Orbánnal szövetséges UKIP nevű párt, amelyik kőkeményen a kilépés mellett kampányolt, ebbe beleértette a Közép- és Kelet- Európából érkező munkavállalókat is, így magyarokat is.

Nem véletlen, hogy a Brexit kampány egyik hatalmas botránya volt, hogy a UKIP szórólapjait kelet európai munkavállalók szórták be, ezért meg is kapta az Orbáni politikát folytató brit párt, hogy képmutató.

Az Euronews a Brit migrációról szóló cikke zömében arról szól, hogy a kelet és közép Európából érkező bevándorlók száma lelassult és a hab a tortán, hogy a Fideszére nagyon hajazó, ám de UKIP plakáttal illusztrálta a cikket, amin az a felirat szerepel, hogy szerezzük vissza a határellenőrzés feletti kontrollt az EU-tól.

Nem véletlen ez az illusztráció, hiszen a UKIP nem csak az illegális bevándorlókra gondolt ezzel a plakáttal, hanem azon munkaválólakra is, akik pl Magyarországról, Lengyelországból vagy Romániából szabadon mehetnek Londonba dolgozni.

S bizony meg is érkeztünk ide, hogy valójában Brexitről az a velejéig romlott és alávaló politika tehet amit Orbán is képvisel. Igen ki kell mondani, hogy Orbán brit ideológiai társa, a szélső jobbos UKIP és annak elnöke Farage tehet a Brexitről, hiszen ő kampányolt, ő uszított az Európai Unió ellen. Pont úgy, ahogy Orbán teszi.

No, nem véletlen, hogy amikor a Sargentini-jelentésről volt szavazás az Európa Parlamentben Negel Farage volt az egyik, aki Orbán mellé állt.

Azért ennek ismeretében kevesebb ocsmányabb húzás van, mint amit ma Orbán megtett: csinál a haverja egy szar ocsmány politikát, ami többek között a magyar munkavállalók ellen is uszítót és igazából emellé  a gondolkodás mód mellé áll oda.

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here