Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már a múlthéten Lattmann Tamás nemzetközi szakértő levezette,  ha kiderül, hogy hazájából is a magyar diplomácia segítségével szökött meg Gruevszki, akkor az védhetetlen helyzetet teremt Orbán még megmaradt szövetségesei számára. Most egy német lap közölt olyan részleteket, amik nagyon kellemetlenek Orbán számára

Ha megnézzük a közvélemény kutatásokat a Fidesz népszerűségét egyenlőre nem tépázta meg belföldön, hogy Orbán beengedett egy bűnözőt. Furcsa jelenség ez, hogy egy politikai közösség, itt most a Fidesz híveiről van szó, eltűri, hogy köztörvényes bűnözőkkel emblematizálják magukat.

Ha belföldön nem is, de külföldi  még megmaradt szövetségeseinél megtépázhatja Orbán Viktorba vetett bizalmat az az információ, amit a német közszolgálati média közölt- erről a 444 számolt be.

A DW azt állítja, hogy „Gruevszkit a Marriott Hotelből látták távozni november 8-án este. A szálloda tulajdonosa Saso Mijalkov, Gruevszki unokatestvére, aki korábban az ország titkosszolgálatát vezette. Több forrás is megerősítette, hogy a Gruevszki eltűnése előtti három hétben többször is Szerbiában használt magyar diplomáciai autókat láttak a Marriott parkolójában, ami arra utalhat, hogy magyar diplomaták segíthettek neki megtervezni a szökést.”

A 444 megjegyzi, hogy korábban is ez a német lap  szállította az információkat a befogadási- botránnyal kapcsolatban a magyar diplomaták érintettségéről és ezeket az információkat Szijjártó Péter magyar külügyminiszter később lényegében megerősítette.

Most a  DW anyaga nem állít lényegét tekintve kevesebbet, hogy a magyar diplomácia is segíthetett már Macedóniában Gruevszki szökésének előkészületeiben.  Bár a Fidesz vezető politikusai a leghatározottabban állították, hogy nem segítettek Nikola Gruevszkinek kijutni Macedóniából.

Ha valóban magyar diplomaták segítettek megtervezni Gruevszki szökését hazájából, akkor megint kiderül, hogy nem igaz, amit a magyar kormány eddig állított az ügyben- összegez a 444

A portál megszólaltat egy szakértőt is, aki egy roppant logikus felvetéssel szummázza a helyzetet:  „Senki sem gondolhatta komolyan, hogy Gruevszki csak úgy nekiindult, lesz ami lesz alapon, hátha befogadják a magyar nagykövetségen Albániában, és beadhatja majd a menekültkérelmét.”

Lattmann Tamás, nemzetközi jogász a Hirklikknek adott interjújában jelezte, hogy ha kiderül, hogy a magyar diplomácia már Macedóniában segített Gruevszki szökésében, azzal egy fontos nemzetközi szerződést, a Bécsi egyezményt sértettük meg, ami kb azt jelenti, hogy Orbán utolsó Néppárti szövetségeseinek is védhetetlen lesz Orbán Viktor.

Azt mi jegyezzük, hogy nem véletlen, hogy körömszakadtáig tagad az Orbán-kormány az ügyben és nem enged semmilyen vizsgálatot, ha tiszták lennének az ügyben, akkor nem titkolóznának.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here