Akkora baromságot sikerült bemondania, Orbán Viktor kedvenc történészének, hogy kis ujjból egy mondattal oltotta szét, Schmidt Mária történészt, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját Konok Péter, ellenzéki megmondóember, aki egyébként szintén történész.

Schmidt Mária a HírTv-ben beszélt arról, az, hogy ki nyerte meg az első világháborút, és ki nyerte meg a második világháborút egyáltalán nem biztos, hogy úgy van, ahogy azt mi tanultuk, ahogy azt a győztesek velünk elhitetni igyekeznek.

Konok Péter, ellenzéki megmondóember, a Facebook oldalán kis ujjból a következő dumával oltotta le az elvakult Fidesz embert: “a második világháborút végül Dózsa László (1942-) nyerte meg, bár közben többször agyonlőtték.”

A HVG megjegyzi, hogy Dózsa behozatala amúgy is telitalálat, talán mindenki emlékszik, hogy az 1956-os forradalom kerek évfordulóján, Schmidt történelem szakértésének hála elkövetődött egy komoly baki,  hogy kikerült egy olyan falfestmény egy zuglói ház oldalára melyen az szerepelt, hogy Dózsa László látható rajta, de valójában Pruck Pált ábrázolta a történelmi kép.

Schmidt azóta is konokul ragaszkodott ahhoz, hogy Dózsa László látható azon az 56-os képen. Erről a bíróság is döntött és utána nem a feliratot javították ki a zuglói ház falán, hanem fehérre meszelték az egészet.

Maradjunk annyiban, hogy beteg Fideszék már ott tartanak, hogy fejben átírják a történelmet és egy egyetemes tényt, a világháborúk végét próbálják meghamisítani.  Vajon Orbán már nyomtatja a birodalmi forintot?

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here