Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Liszkay Gábor vezetésével létrehozott központosított kormány-médiabirodalom megalakulása nem zavarja ugyanazt a Médiatanácsot, amely szerint az RTL Klub és a 24.hu egy tulajdonba kerülése viszont aggályos lett volna.

Mulasztási pert indít az MSZP a Médiatanács ellen az új médiabirodalom állami pénzzel való támogatása miatt.

A közleményben kiemelik, a Médiatanács amikor kormánykritikus médiumok szerettek volna egyesülni – RTL és 24.hu –, megtalálta az ezt tiltó jogszabályt, a fideszes véleménymonopólium kialakulásával szemben azonban nem.

A Médiatanács akkori álláspontja az volt, hogy “a tervezett összefonódás a televíziós és digitális területen együttesen a tulajdonosi koncentráció jelentős erősödésével járna, az összefonódás eredményeként a véleménybefolyásolási képesség a releváns piacon olyan mértékben változna, amely veszélyeztetné a sokszínű tájékozódás jogának érvényesülését”. Most azonban nem lépnek semmit.

Az MSZP ezért felszólítja a Médiatanácsot, hogy azonnal avatkozzon közbe, ellenkező esetben a Patyi András vezetésével kidolgozott, 2017 évi. I. tv. 127 – 129.§.-a alapján közigazgatási mulasztási pert indít a testület ellen a médiapiaci koncentráció megelőzési eljárás megindításának hiánya miatt.

Ezen túlmenően újabb népszavazási kezdeményezést nyújtanak be az állami hirdetések és reklámköltések a sajtótermékek között a hallgatottsági, nézettségi, olvasottsági adatok alapján való elosztása érdekében.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here