Cegléd, 2014. március 18. Egy résztvevő „CSAK A FIDESZ!” feliratú táblával a ceglédi városi uszoda átadásán 2014. március 18-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ha a Fidesz szenved, akkor az nagyon szenved. Hatalmas stratégiát dolgoztak ki, hogy Budaörs ellenzéki polgármesterét Wittinghoff Tamást legyőzzék, kezdésnek feloszlatják, vagy ahogy kevéssé direkten fogalmazni szeretnek: újjászervezik a Fidesz budaörsi alapszervezetét, írja a Zoom.

A portál szerint ezzel már a jövő őszi önkormányzati választásra „melegíthet be” a párt. A „feloszlatási eljárás” a Fidesz országos választmányának döntése nyomán már elindult, ennek részeként pedig november 29-ével a helyi szervezet elnökségének és tagjainak tagsági jogai is megszűntek.

A budaörsi szervezet feloszlatását a várost is magába foglaló Pest megye 2-es választókerület elnöke, Csenger-Zalán Zsolt kezdeményezte. (Áprilisban a politikus alig 300 szavazattal győzte le egyéniben Szél Bernadettet.)

Hogy mi áll az újjászervezés mögött? A Zoom azt írja, az ügy hátterében az is állhat, hogy a kormánypárt megelégelte a korábbi évek sikertelenségét, és 2019-ben szeretné elfoglalni Budaörsöt, vagyis új szervezettel, új emberekkel vágna neki az önkormányzati választási kampánynak, hogy legyőzhesse a várost rekordhosszú ideje, 1991 óta vezető Wittinghoff Tamást.

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here