Újabb vidék ellenes törvény módosítás került a parlament elé. Megdöbbentő, ahogy a Fidesz a falvak ellen fordult a 2018-as választások után. Sorba érkeznek a javaslatok, melyek leginkább a kisebb településeken élők helyzetét rontja

Botrányos dolog ez, mert a mostani törvény javaslat kvázi elveszi a gazdáktól a földjük feletti szabad rendelkezés jogának egy jelentős részét.

A parlament elé került fideszes törvénymódosítás gyakorlatilag hatósági árat vezetne be a termőföldek esetében, amire még az ’50-es években sem volt példa. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy nem lehet akármennyiért eladni vagy bérbe adni a földet, ezzel a gyakorlattal akár több százezer agrárvállakózó is rosszabbul járhat.

A változtatás megszüntetné a helyben élők beleszólási lehetőségét a termőföldek adásvételében, illetve bérleti szerződéseiben, annak jogai ugyanis azokhoz a megyei agárkamarákhoz kerülnének, amelyben az “állami földmutyiban” érintett fideszes politikusok ülnek- erről Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja vasárnap tartott sajtótájékoztatón beszélt

A politikus azt is elmondta, hogy az agrárkamara emellett nemcsak a földvásárlók vagy -bérlők, hanem az ügyletekben nem érintett hozzátartozóik minden adatát is bekérné, amihez nem lenne joga az adatkezelési törvény alapján – mondta a szocialista politikus, hozzátéve, ennek hátterében az állhat, a kamara mindent tudni akar a mezőgazdasággal foglalkozókról.

Harangozó Gábor szólt arról is, illegitim az agrárkamara működése, mivel annak vezetőiről nem törvényi előírások szerinti közgyűlésen választották meg, hanem olyan választáson döntöttek, ahol nem lehetett módosítani az indulók listáját. Azt már mi tesszük hozzá, nem véletlen, így tudta beültetni a haverokat a Fidesz, majd most elveszik a gazdáktól a szabad rendelkezést a földjei felett és oda adja azt a haveroknak.

Az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a földtörvény Országgyűlés előtt fekvő módosításának elfogadása esetén, mivel az ellenzéki párt szerint azzal a “Fidesz politikusaiból álló” agrárkamara “teljhatalomhoz jutna a földtulajdonosok felett”.

Persze erről nem számol be a propaganda média, ezért kérünk oszd meg, hogy mindenkihez eljusson mire készül a Fidesz.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here