Az amerikai nagykövet elárulta az RTL Klub híradónak, hogy Orbán Viktor még csak fogadni sem volt hajlandó őt a beiktatása óta eltelt időszakban. 

Az amerikai nagykövet azt is elmondta, hogy szomorú amiatt, hogy a CEU Bécsbe költözik. David Cornstein az RTL Klubnak nyilatkozva kifejtette hogy hosszú ideig dolgozott azon, hogy létrejöjjön a megállapodás az egyetem és a kormány között.

Mint mondta, ebből a szempontból ez egy kudarc, de bizalomra ad okot, hogy valami itt marad az egyetemből. A riportból kiderül, hogy a nagykövet nem találkozott Orbán Viktorral, mert a miniszterelnök nem fogadta őt júniusi beiktatása óta.

Cornstein azt is lenyilatkozta, hogy “Nem fogom azt mondani, hogy vége a két ország közötti kapcsolatnak, folytatjuk az együttműködést mást területeken” – hangoztatta az amerikai nagykövet

Ha a fentiből nem érezte volna mindenki, hogy roppant fagyossá vált az USA és a magyar kormány kapcsolata még azt is jelezte a nagykövet, hogy továbbra sincs napirenden Trump elnök és a magyar miniszterelnök találkozója.

Talán itt érdemes egy rövid magyar diplomáciai összefoglalót adni, az elmúlt párhónap külügyi történéseiből: az EU elfogad egy jelentést, ami elítéli az orbáni politikát, a magyar diplomácia végig szöktet egy bűnöző politikust a Balkánon,  be is fogadja az ország, Oroszországnak adunk ki fegyverkereskedőket az USA helyett és Orbán nem hajlandó fogadni az amerikai nagykövetet.

Ez már nem keleti fordulat, hanem nyugati hátrarúgás a magyar diplomácia részéről. S már a látszatra sem ad a kormány, hogy a keleti önkényben toporgó rezsimek helyett, a nyugati fejlődő államok sorába akarunk tartozni.

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here