Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nem fogadta be Uruguay az oda menekülni kívánó perui exelnököt, akit  hazájában korrupciós bűncselekményekkel gyanúsítanak. Mert ez szokott lenni a jogállami norma, hogy egyetlen egy tisztességes hatalom sem bujtat olyan politikust, aki szétlopta az országát. Persze ez alól is kivételek vagyunk.

Nem fogadta be Uruguay a 69 éves perui exelnököt, Alan Garcia így hiába folyamodott a limai uruguayi követségen menedékkérelemért- számolt be az Alfahír

A perui politikus hazájában korrupciós vádak miatt a bíróság elrendelte, hogy nem hagyhatja el az ország területét, azonban Orbán macedón haverjához hasonlóan Ő is megakart lépni, de bármennyire is rossz kimondani Uruguay jogállamibb lett nálunk, ugyanis nem fogadta be a hatóságok elől menekülő politikust.

Tabare Vazquez uruguayi elnök Montevideóban jelentette be, hogy hazája nem ad menedékjogot Alan Garcianak, aki 1985-1990, majd 2006 és 2011 között kormányozta Perut, mert bíznak a perui bíróságok függetlenségében.

A Reuters beszámolója szerint a perui elnök, Martin Vizcarra üdvözölte a döntést, aminek bejelentése után Garcia visszatért limai otthonába és tovább folytatódhat a nyomozás arról, hogy elnöksége idején valóban kenőpénzt fogadott-e el a brazil Odebrecht vasútépítő cégtől.

Azért, a gyakran csak banánköztársaságoknak emlegetett dél-amerikai államok jobban hasonlítanak egy jogállamra, mint Magyarország azért egy picit kemény. Magyarok, jobb ha tudjátok ezután még inkább van miért szégyenkeznünk a kormányunk miatt a világban.

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here