Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico

Kanada eddig gyakorlatilag meg sem nyikkant az Orbáni-politika kapcsán, azonban a CEU elüldözése az észak-amerikai országnál is kiverte a biztosítékot és most jelezte Orbánéknak, hogy ez nem oké. 

Chrystia Freeland kanadai külügyminiszter közleménye szerint „borzasztó veszteség”, hogy a CEU „kénytelen távozni, miután Magyarország elutasítja a CEU további működésének engedélyezését Budapesten.”

Kanada remélte, hogy Magyarország megteszi a szükséges lépéseket egy olyan megoldás érdekében, amely biztosítja a CEU további zavartalan működését Budapesten, különösen annak fényében, hogy a CEU jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy a 2017-es magyar felsőoktatási törvény által támasztott új követelményeknek eleget tegyen – írja.

„Ez a kikényszerített távozás csapás a tanszabadságra nézve, mely alapvető jog. Ez annál inkább nyugtalanító, mivel Magyarország tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak”- pörökölt oda egyet keményen Orbánéknak a kanadai miniszter

Kedves olvasó, a Fidesz médiának nincsen bátorsága beszámolni az igazságról, nem fognak írni a kanadai kritikáról, ezért oszd meg, hogy mindenki lássa milyen gyávák fideszék, hogy nem merik vállalni a tetteik következményét.

 

 

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here