Minden jel szerint elmeszelte volna a Fidesz gigászi médiamutyiját a Versenyhivatal, ezért Orbán Viktor a hatalmával visszaélve egy jogi trükközéssel kivonta a szerv ellenőrzése alól az ügyletet.

A Népszava számolt be róla, hogy a Fidesz a “Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódás” intézményét használta fel kiskapunak, hogy elkerülje a gigászi médiamutyija a hatóságok ellenőrzését.

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg, hogy “Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódás”  minősítést kapta meg a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, ez az alapítvány, amelyiknek a Fidesz közeli vállalkozók egyik napról a másikra odaajándékozták médiavállalkozásaikat.

November 28-án jelentették be azt, hogy a nyáron alapított Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonába kerül tíz kiadóvállalat, a cégek önkéntes felajánlással léptek be a nonprofit szervezetbe. A médiavállalkozás irányítója Liszkay Gábor lett. A cégek több tízmilliárdnyi vagyont toltak be a szervezetbe.

Így most egy óriási médiaholdingot formáz, miután az alapítványhoz került az Echo TV, a Magyar Idők és az Origo kiadója, illetve az Opus Press, közzel 500 sajtótermék kiadása.

Azt a kormányrendeletet  mellyel a Fidesz média mutyija kikerüli a hatóságokat maga  Orbán Viktor szignálta  és pofátlanul egyetlen szóval indokolja a döntést, miszerint: közérdek.

Ezzel a kormány lehetővé tette, hogy a médiaalapítvány kikerülje a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiatanács vizsgálatát. Bár ez csak hipotézis, de feltehetően mindkét szervezet vétót mondott volna az ilyen mérvű piaci koncentrációra – ha nem így lenne, akkor semmi szükség nem lett volna a “nemzetstratégiai minősítésre”.

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here