Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Újra Gurmai Zitát, az MSZP országgyűlési képviselőjét választották meg PES Women elnökének. Ez az egyik legnagyobb nőjogi szervezet Európában és amúgy az Európai Szocialisták Pártjának nőszervezete is egyben.- számolt be a Hirklikk

A nőszervezetet 2004 óta vezető magyar politikus mandátumát újabb 2 és fél évre hosszabbították meg a résztvevők. Köszönőbeszédében Gurmai Zita fontos célnak nevezte a női hangok, illetve az egyenlőség erősítését Európában.

“Tudom, hogy nem mindig könnyű, de kötelességünk valódi változást elérni a nők számára fontos ügyekben, és erre meg is van a lehetőségünk” – jelentette ki.

“Az Európai Szocialisták Pártja, a PES az Európai Unióban és azon kívül is ki fog állni a nők mellett a diszkrimináció elleni küzdelemben és a női jogokért” – tette hozzá.

Amúgy a PES Women  csütörtöki tisztújítása vezeti fel az Európai Szocialisták másnap kezdődő kétnapos lisszaboni kongresszusát, amelyen hivatalosan is megválasztják a baloldali pártcsalád úgynevezett csúcsjelöltjét a jövő évi európai parlamenti választásra.

A pártcsalád minden bizonnyal Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét fogja megválasztani listavezetőnek a 2019-es Európa Parlamenti választásokra. Ezzel ő lesz a legfőbb kihívója az Orbán Viktor által is támogatott Néppárti Manfred Webernek.

Most jelen pillanatban az unió parlamentjében a legnagyobb frakció a jobboldali Néppárté, 219 képviselő ül ilyen színekben a parlamentben és a második a 189 fős Európai Szocialisták frakciója.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here