Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Munka Törvénykönyve módosításával 300 óráról 400 órára növekszik az évi maximális túlórakeret, ezt hívja az ellenzék Rabszolgatörvénynek. A Policy Agenda által készített reprezentatív kutatás szerint a munkaképes korú lakosság 83 százaléka elutasítja a javaslatot, és mindössze 9 százalék támogatja a kormánypárti kezdeményezést.

A felmérés szerint kétféle narratíva alakult ki a javaslat kapcsán. A Fidesz azt mondta, hogy ezzel lehetőség nyílik arra, hogy többet kereshetnek a túlmunkával a dolgozók. A Fidesz álláspontjával az emberek csupán 12 százaléka ért egyet.

Ugyanakkor a szakszervezetek és az ellenzéki pártok által is képviselt kijelentéssel, amely szerint „a túlóraszám növelésével növekszik a dolgozók kiszolgáltatottsága”, már 81 százalékuk ért egyet.

A válaszadók 4 százaléka mondta, hogy egyik állítást sem fogadja el, és 3 százalék nem tudott dönteni a kérdésben. Ez pedig a Policy Agenda szerint azt jelenti, hogy a Fidesz nem volt képes érvényesíteni narratíváját a kérdésben.

Az aktív korú munkavállalói réteg 51 százaléka szerint a javaslat veszteséget okoz a Fidesznek, 30 százalékuk szerint ez a veszteség komoly lesz. Míg a szakszervezetek demonstrációját a rabszolgatörvény ellen a megkérdezettek 81%-a támogatja, mindössze 11%-uk van ellene, míg 8%-uk nem tudott véleményt formálni a kérdésben.

Ezekről a számokról nem mer beszámolni a Fidesz-média, ezért arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: a magyarok nem kérnek Orbán politikájából tovább!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here