Elhunyt Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője. Halála igazi dráma, a politikus 51 éves politikus. 2006 óta volt a magyar Országgyűlés tagja. Huszonegy évesen szenvedett autóbalesetet, ami következtében kerekesszékbe kényszerült, ő volt a rendszerváltás utáni parlamentek első kerekesszékes képviselője.

A politikába 2005-ben kapcsolódott be, amikor a tamási Fidesz-frakció megkereste azzal, hogy vállalja el a képviselő-jelöltséget. Ugyanebben az évben belépett a pártba. A 2006-os országgyűlési választáson a Tolna megyei 5. egyéni választókerületben (Tamási központtal) szerzett mandátumot.

Ezzel az Országgyűlés első kerekesszékes képviselője lett. A 2010-ig tartó ciklusban az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja, valamint az esélyegyenlőségi és fogyatékosügyi albizottság elnöke volt. A 2010-es országgyűlési választáson az első fordulóban megvédte egyéni mandátumát. Az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tagja lett.

2007-ben a Fidesz Tolna megyei választmányának elnökségi tagjává, a 2010-es önkormányzati választáson a tamási önkormányzat képviselő-testületének tagjává választották. A 2014-es országgyűlési választáson az átalakított, Paks központú Tolna megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületből szerzett mandátumot.

A 2018-as választásokon már nem indult egyéni választókerületben, hanem országos listáról szerzett mandátumot.

Halála igazi dráma, hiszen a politikus 51 éves volt.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here