Orbán Viktor gutaütést fog kapni, ugyanis a legnagyobb magyar baloldali párt elnökével, tárgyalt a macedón miniszterelnök. Természetesen a téma a korábbi macedón miniszterelnök,  Gruevszki magyarországi befogadása volt.

Még Novemberben robbant a bomba, hogy Magyarországra szökött a korábbi macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. Ugyanis hazájában korrupciós bűncselekmények miatt börtönre ítélték a politikust.

Majd kiderült, hogy a magyar diplomácia is segítette a politikusbűnöző Magyarországra jutását.

Azóta is hiába követeli Nikola Gruevszki kiadását Macedónia, az Orbán-kormány nem hajlandó tudomást venni a balkáni állam kéréséről.

Ma azonban nem várt fordulat történt Gruevszki-ügyben. Zoran Zaev, macedón miniszterelnök Tóth Bertalannal, az MSZP elnökével tárgyalt a Gruevszki-ügyről, és köszönte, hogy a szocialisták konzekvensen a köztörvényes politikus kiadását kérték számon a magyar kabineten.

Külön kiemelte Zoran Zajev azt a levelet, amelyet – Tóth Bertalan pártelnök kezdeményezésére –  a három ellenzéki párt az MSZP, a Párbeszéd Magyarországért, és a Demokratikus Koalíció küldött angol nyelven több nemzetközi szervezetnek, az összes európai parlamenti képviselőnek és több nagykövetségnek is.

Az MSZP elnöke azt is megtudta a macedón miniszterelnöktől, hogy Macedónia továbbra is magyarázatokat követelt Budapesttől a Gruevszki-ügy kapcsán.

A macedón kormányfő a szombati szakszervezeti demonstrációhoz is nagyon sok erőt és kitartást kívánt a magyar munkavállalóknak, és az érdekeiket képviselő szakszervezeteknek, valamint nekünk: a rabszolgatörvény ellen harcoló szocialistáknak.

 

Abban biztosak lehetünk, hogy a Fidesz média nem fog beszámolni a macedón miniszterelnök és az MSZP elnök találkozójáról, ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy máshoz is eljusson a hír.

 

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here