Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Merce.hu és a Gulyás Márton nevével fémjelzet Partizán rögtönzött egy TV stúdiót a tüntetés színpada mögött, ahol a népszerű műsorvezető Kálmán Olga kérdezte a szakszervezeti vezetőket.

A Kálmán Olga új ideiglenes műsora Kossuth tér és Alkotmány utca sarkán felállított ad-hoc stúdióból jelentkezett a Merce.hu és a Partizán gondozásában. Kálmán Olga első beszélgető partnere, a mai tüntetést meghirdető Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke volt.

Kálmán Olga megtudta Kordás Lászlótól, hogy a szakszervezetek felmérése szerint a munkavállalók 83%-a nem kér a rabszolgatörvényből.

Majd azt hangsúlyozta a legnagyobb szakszervezet vezetője, hogy a béreket kellene emelni, nem a túlórákat: a kormány által emlegetett „önkéntes túlmunka” egy kamu.

Azt is kifejtette Kálmán Olgának, hogy a túlnyomás miatt megbetegszenek az emberek, a három napon túli táppénzek száma már most növekszik, már most érezhető, hogy túlhajtják magukat a munkavállalók, az egészségügyi állapotuk még tovább romolhat, ha 6 napos munkahétre kényszerítik őket.

Majd hozzátette azt is, hogy  a munkáltatók egy jó része is azt mondja, hogy túlzás a rabszolgatörvény. Kordás úgy véli, hogy törvény háttérben valószínűleg a német multinacionális cégek állhatnak.

A szakszervezeti vezető felidézte, hogy  részt vettek a kormánnyal való tárgyalásokon, ahol először engedékenynek tűnt a törvénymódosítást beterjesztő Kósa Lajosa a 400 órás túlórával kapcsolatban, a második egyeztetésen azonban már egyáltalán nem volt hajlandó kompromisszumos megoldásra.

Majd, Kálmán Olga László Zoltánnal a VASAS Szakszervezeti Szövetség alelnökével beszélgetett, aki azt hangsúlyozta,  hogy a kormányzat és a munkáltatók ismét a dolgozók feje fölött akarják eldönteni a sorsukat a rabszolgatörvénnyel.

A 400 óra éves túlmunkakeret közel 50 nap, és szinte minden hétvége bele is eshet – mondta László. A VASASnak szerinte jelenleg is igen sok munkaügyi pere folyik a túlóraelszámolás miatt, „képzeljük el, hogy az új hároméves elszámolási kerettel mennyi lenne.” „Fogalmuk sincsen a törvényhozóknak arról, hogy mit is csinálnak”- összegzett a szakszervezeti vezető

Kálmán Olga még többek között mikrofonvégre kapta Herczeg Máriát, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozatának elnökét , aki arról beszélt, a túlóratörvény nélkül is többet vállal egy nő mind a családból, mind a társadalomból, ami így sincs elismerve. Szerint a 400 óra túlóra ilyen értelemben gyakorlatilag minden hétvégén munkát jelentene, így pedig végképp nem maradna a nőknek szabadideje, akik eleve kevesebbet keresnek a férfiaknál.

„Aki ezt megeszi ezt, az orvosi eset”- így kommentálta az érdekképviseleti vezető a kormány álláspontját, amely szerint a törvény valójában a munkavállalók érdekét védi.

Kálmán Olga interjúit nem meri leadni a Fidesz propaganda TV, ezért arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa miről beszélgetett a népszerű műsorvezető a szakszervezeti vezetőkkel.

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here