Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tegnapi szakszervezeti tüntetésen finoman szólva is világossá tették a szakszervezetek, hogy eddig és ne tovább, sőt inkább vissza kéne vennie a kormánynak. A 400 órás túlóra bevezetése, már csak hab volt a tortán, hiszen idén nem ez volt az első olyan lépés, amivel kizsigerelte az Orbán-kormány a dolgozókat.

Tegnap világossá tették a szakszervezetek, hogy nem csak a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke azt is elmondta beszédében, hogy 2019. január 1-jétől két számjegyű béremelést akarnak és azt, hogy visszaadják a cafeteria megszüntetett elemeit.

S kétségtelen tény, hogy idén volt már bőven dolgozó ellenes lépése a Fidesznek, ilyen volt a szintén nagy felháborodást keltő cafeteria elvétele.

Az is kiderült, hogy Orbánnék nem ússzák meg ennyivel, hiszen  a munkavállalói érdekképviselet hétfőtől országos útlezárásokat szervez. Ezzel kapcsolatosan, amit eddig tudni lehet, hogy Győrben, Pécset és Szolnokon biztos lesz útzár.

A főkérdés az az, hogy a dolgozók mennyire állnak bele a tiltakozásokba. A tegnapi tüntetés elég erősre sikerült ahhoz, hogy a munkavállalók sokasága azt mondja, hogy ebből nem kérnek tovább, sőt hitet adjon neki, hogy van elég erő a szakszervezeti mozgalomban, hogy képes olyan ellenállást megszervezni, amivel elérik a céljukat.

Az Orbán- kormány 8 éve alatt ennyire komoly csörte még nem alakult ki a szakszervezetekkel. Új ez a helyzet mind két szereplőnek, azonban Orbánék a régi politikát folytatják: addig kitartanak, ameddig a dolgozok nem csapnak oda egy akkorát, hogy az valóban fájjon nekik.

Tehát oda kell csapni nekik.

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here