Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A KSH és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által összerakott Jó Állam jelentésben figyelmeztetik Orbánékat a sajtószabadság fontosságára. Nemzeti Közszolgálati Egyetemet Orbánék az egykori Horthy tisztképző helyén, a Ludovikán gründolták össze. Akkor többen azt írták azért, hogy legyen egy egyetemük, ami képzi a NER-nek az utánpótlást.

Igazi mélyütést kapott az Orbán- kormány, ugyanis a Orbán Viktor kedvenc egyeteme, a  Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által a kormány számára összeállított 2018-as Jó Állam jelentésben is kapott kőkemény kritikát a kormány, a jelentés a sajtószabadság helyzetével kapcsolatban tartalmaz elmarasztaló megállapításokat – írja az Mfor.hu.

A lap felidézi, hogy a pár napja kiadott jelentés a kormányzat számára nyújt értékelő áttekintést a magyar állam működésével, hatékonyságával összefüggésben.

A jelentés demokrácia fejezetében hívják fel a kormány figyelmét a sajtószabadság helyzetére, arra, hogy a sajtószabadságra vonatkozó összetett adatok alapján 2013-tól kezdődően folyamatosan romló tendencia figyelhető meg a mutatóban, amelynek értéke 2015-ben és 2016-ban tovább romlott, márpedig a sajtószabadság hozzátartozna a demokráciához.- figyelmeztettet Orbán kedvenc egyeteme.

Azonban az igazi mély ütést csak most viszi be a baloldalisággal nem vádolható intézmény a kormánynak: „Habár a sajtószabadság megítélése – annak természetéből adódóan – nehezen megfogható, szubjektív elemeken alapul, értékelése mégis kiemelten fontos a demokratikus jogállam minőségének meghatározása szempontjából. A sajtó- és szólásszabadság teljes körű érvényesülése nélkül nem beszélhetünk szabad demokráciáról sem, mert a választópolgárok nem jutnak hozzá a politikai álláspontjuk kialakításához szükséges valós információkhoz”

A dokumentum azt is megállapítja, hogy a visegrádi országok közül az összevont mutatók alapján hazánk teljesít a leggyengébben sajtószabadság szempontjából: Csehország, Szlovákia és Lengyelország magasabb pontszámmal rendelkezik, vagyis ezekben az országokban erősebbnek ítélik a sajtószabadság érvényesülését.

Persze arról nem fog beszámolni a propaganda média, hogy már Orbán kedvenc egyeteme is kritizálja a kormány politikáját, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy más is lássa a repedéseket a NER egységében.

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here