Tegnap időközi polgármester választást tartottak, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tibolddarócon, ahol a független Nagy Sándort választották meg, aki péppé verte a Fidesz körzeti képviselője által támogatott jelöltet.

Tegnap időközi polgármester választást tartottak, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tibolddarócon. A választást  azért kellett kiírni, mert a település eddigi polgármestere, Dósa József idén szeptemberben indoklás nélkül lemondott.

A település polgárai két jelölt közül választhattak: a függetlenként induló Nagy Sándor, aki korábban alpolgármester volt és a fideszes képviselő támogatását élvező Harai Istvánné között.- szúrta ki a 444

Molnár Sándor, a település jegyzője elmondta: a több mint 1100 választópolgár közül 610-en adták le voksukat, ebből 603 volt érvényes.

A  végeredmény szerint Nagy Sándor korábbi alpolgármester 396, míg ellenfele, Harai Istvánné 207 szavazatot kapott.

Harai Istvánné veresége azért is komoly pofon a kormányoldalnak, mert Tállai András, a körzet fideszes  országgyűlési képviselője erősen kampányolt Harai Istvánné mellett, és ehhez képest elég simán kikapott.

A fideszes erős ember a Mezőkövesdi járáshoz tartozó Tibolddarócon a kampányban is járt, hogy korteskedjen a jelöltje mellett, sőt még Facebookon is arra kért mindenkit Harai Istvánnéra szavazzon. Mindhiába, nem sikerült elkerülni a csúnya vereséget.

A propaganda média nem mer beszámolni arról, hogy kikapott a helyi fideszes által támogatott jelölt, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa a buktát.

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here