Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A nyáron robbant a bomba, hogy a Fidesz eltörölte a cafeteria juttatások adómentességét, ennek ellenére a XV. kerület új ellenzéki polgármestere, Németh Angéla mégis odaadná az önkormányzati dolgozóknak  a juttatást, sőt fizetést is emelne  – írja a 24.hu 

Minden jel szerint lehet olyan politikát csinálni, ami nem a dolgozók kizsákmányolásáról szól. Legalább is ez derül ki, abból a közleményből, amit Németh Angéla a XV. kerület baloldali polgármester adott ki.

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, a XV. kerületben szeptember végén időközi választást tartottak. Akkor a kerület lakosai az ellenzéki polgármester-jelöltet Németh Angélát választották meg. Nem is kellett sok idő az új kerületvezetőnek, hogy igazi nagy dobással rukkoljon elő.

Németh Angéla polgármester kedden terjeszti a képviselő-testület elé programját, amely – szemben az aktuális kormányzati intézkedésekkel – a munkavállalók biztonságát tartja legfontosabb céljának.

Az önkormányzati dolgozók bére az előírtnál jobban nőhet, a rendszer igazságosabbá válhat. A kerület megvédené a cafeteria-juttatásokat is azzal az intézkedéscsomaggal, amely több ezer család életkörülményein javítana – közölte a Polgármesteri Kabinet.

A XV. kerület az emelést saját forrásaiból fedezné. A kerület több ezer önkormányzati dolgozójának (óvónők, szociális munkások, családgondozók, bölcsődei és egészségügyi dolgozók) megélhetése válhatna  jövőre könnyebbé. Mint írták, bár a a rendszert a kormányzat szétzilálná, megőriznék a cafeteria-juttatásokat és bevezetnék a Palota-pótlékot is.

A Polgármesteri Kabinet a témában már lezajlott bizottsági ülések tapasztalatai alapján arra számít, hogy a Fidesz és az LMP önkormányzati képviselői vélhetően nemet mondanak a javaslatcsomagra.

A 24. hu-s cikk megjelenése után az LMP-s képviselő röviden és tömören még is támogatni fogja a javaslatot. Hiába na ezekben a XXI. századi pártokban igazi politikai géniuszok ülnek…

Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, a Fidesz politikájával szemben igen is lehet munkavállaló barát politikát csinálni.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here