forras:merce.hu

Áttörtek az épületet védő rendőrökön a tüntetők a Fidesz-székháznál szerda este, majd ketten elkezdtek felmászni az épületre, az erkélyre jutottak fel, jelentette az Index  helyszíni tudósítója.

A rendőrök ezután megpróbálták kiszorítani az embereket, sikerrel jártak, a rend és a rendőrsorfal gyorsan helyreállt, leszámítva, hogy a székház erkélyére felmászó két fiatal nő ottmaradt egy ideig. Aztán ők is lemásztak, és a rendőrök visszaengedték őket a tömegbe, ezt a tömeg tapssal fogadta.

Majd a tömeg elindult a Lendvay utcából a Lánchídra. A Lánchidat korábban elfoglaló csoport már épp levonult a hídról, amikor a Lendvay utcától vonuló tömeg odaért. Ekkor a tüntetők versenyt futottak a rendőrökkel a hídért, amit végül sikerült újra elfoglalniuk.

Kb 1000 ember demonstrálhat a fővárosban. Azért robbantak ki tüntetések, mert a parlament botrányos körülmények között elfogadta a többek között a rabszolgatörvényt. A demonstrációk délután kezdődtek a Kossuth téren.

Friss: 20:15-kor a Mérce jelentette, hogy a Kossuth téren is egy több ezres tömeg tüntet, sokan a Lánchídról oda tartanak. A Kossuth téren rengeteg rendőr van.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here