Több portál is arról számol be, hogy  bőségesen kaptak a tüntetők abból a paprikaspré vagy könnygázból, amit a rendőrök bevetetettek a Kossuth téri demonstrálókkal szemben.

A beszámolók szerint az erős gáz hatására a tömeg feloszlott a lépcsőnél, a tolakodásnak egyelőre vége szakadt.

Néhány perc tanácstalanság után a rendőrök könnygázt vetettek be a tüntetők ellen, a lépcső több pontjáról fújták le a tüntetőket, akik így méterekkel visszahátráltak, elhagyva a parlamenti lépcsőt, de még a környékét is.

Jó tíz méterrel hátráltak meg. Az Index Helyszíni tudósítói szerint a rendőrök közben megkezdték a tüntető rendőrök bekerítését, a lépcsőn pedig lecserélődött a rendőrsorfal, „és kezdenek újra felfejlődni”.

A tömegben szódabikarbónát osztogatnak egymásnak a tüntetőt, és azzal gargalizálnak, hogy csillapítsák a paprikaspré okozta tüneteket.-írja a Merce.hu

Most egy kicsit nyugodtabb a hangulat a lépcső előtt, miután a rendőrök könnygázt/paprikasprayt vetettek be. Egyelőre inkább csak kiabálnak, de már megkezdődött a szerveződés a tüntetők részéről is “Gyertek a Sparba tojásért!” – hangzott el többektől.- írja a HVG

Még azt is írj a HVG, hogy a tüntetők egy része a Parlament déli bejáratához vonult, erre a rendőrök nem voltak felkészülve, futólépésben érkeztek, hogy megelőzzék a tömeget, mielőtt közel jutott volna a kapuhoz.

A demonstrálók folyamatosan dobálnak, hol petárdát, hol üveget, hol bármi mást, ami a kezük ügyébe kerül.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here