Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miután a parlament szabálytalanul megszavazta a rabszolgatörvényt, spontán tüntetés tört ki a Kossuth téren, a tömeg kb. ezres nagyságú lehet. Most politikai agorát tartanak, ahol bárki felszólalhat.

A tüntetés azzal kezdődőt, hogy Kossuth téri „sétára” hívta az embereket Facebookján Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) elnöke aki maga már kint volt a Parlament előtt, miközben odabent folyamatosan nyomogatták a gombokat a nem szabályos ülésen a fideszes képviselők.

Kossuth téren gyülekező tüntetők között tartózkodó Kordás Lászlót, a Mérce kérdezte meg, aki elmondta: nyílt levélben fognak Áder János köztársasági elnökhöz fordulni, hogy ne írja alá a rabszolgatörvényt. A szakszervezeti vezető szerint elfogadhatatlan mind a törvény tartalma, mind az a mód, ahogy a Fidesz át akarja erőltetni a parlamenten a jogszabályt. Kordás azt is elmondta, egyeztetést fog kezdeményezni a különböző szakszervezetek között, hogy összehangolják tiltakozási stratégiáikat.

Kis idő múlva a baloldali ellenzék is, az MSZP, a DK és Párbeszéd is csatlakozott a tüntetéshez, a képviselői kivonultak a tüntetésre a parlamentből, sőt fel is szólaltak.

Itt Kunhalmi Ágnes az MSZP képviselője elmondta, hogy a Fidesz mindent el akar venni a magyar dolgozóktól és ki akarja szolgáltatni őket a kapitalistáknak. A téren egymás mellett zúg a „Nem hagyjuk!” és a „Folytatjuk!” skandálása.

Majd egy spontán agorává alakult a tüntetés, ahol bárki felszólalhatott. Egy fiatal diák Petőfi szavait idézte és azt üzente a tüntetőknek, hogy „Talpra magyar”. Veres Dávid I. kerületi képviselő, a Nagy Imre szobor megvédésére hívta fel a figyelmet. Herczeg Zoltán, ismert divattervező pedig arról beszélt, hogy az utcán vehetjük a sorsunk a kezünkbe, fölháborítja a rendszer urizálása. Majd arra szólított fel, hogy mindenkinek ki kell jönnie a Kossuth térre.

Szabó Gábor Tuareg néven ismert blogger, elmondta, hogy Ő az ellenzéki pártok nagy kritikusa, de most gratulált az ellenzéki pártoknak és „jó, hogy ők az ellenzék”. -vastapsot kapott ezen kijelentése.

Az egyik rendező kért szót és szavazásra tette fel azt a kérdést, hogy maradjanak-e kint a Kossuth téren, vagy menjenek haza, hogy nem történt semmi? A tüntető tömeg egyöntetűen a maradás mellett döntött. Most beosztják, hogy ki mikor marad kint és őrzi a tiltakozás lángját. Ma és az elkövetkező napokban biztos kint maradnak a téren.

Mi meg arra biztatunk, hogy aki tud menjen ki és ossza meg ezt a posztot, mert a propaganda média nem fog róla beszámolni!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here