Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szombati tízezres szakszervezeti tüntetés után elég nagyképűen nyilatkozott egy-két fideszes véleményvezér, hogy kevesen voltak és nincs is komoly társadalmi felháborodás a rabszolga törvény miatt. Hát most megkapták a keményebb ellenállást, ma is ezrek tüntetnek a kormány ellen Budapest utcáin.

Akkor kezdjük a szokásos számháborúval, hogy hány tüntető is lehet a téren: a mérce 17 órakor, amikor még csak gyülekeztek a tüntetők, félezer emberről számolt be. Az Index több ezres tüntetésről írt rá egy órával, majd megjegyezték a videóközvetítésükben, hogy folyamatosan növekszik a létszám. A HVG azt írta, hogy kb 10-15 perc volt még a teljes tüntető tömeg átért a Lánchídon, ebből most mindenki számolja ki, hogy akkor mennyien is vannak.

Maradjunk annyiban, hogy sokan és egyre többen.

A Kossuth téren Tamás Gáspár Miklós mondott beszédet. Szerinte a Fidesz egy olyan rendszert épített ki, ami a multiknak kedvez és a munkavállalóknak zéró jogot biztosít.

Majd kijelentette:„Ennek a korszaknak vége!”. TGM szerint új dolog Magyarországon, hogy munkások és értelmiségiek, diákok összefognak. Hozzátette, hogy a tüntetők a magyar nép oldalán állnak.

Hat óra felé, a tömeg egy része elkezdte skandálni, hogy „Margit híd”, így néhányan el is indultak a Kossuth térről, hogy elfoglalják a hidat. A tömeg nagy része ezután elhagyta a Kossuth teret, a Margit hídhoz vonultak.

Amikor a tömeg megérkezett a hídhoz, teljes pályás hídzár alakult ki, azonban nem foglalták el a hidat, hanem mentek tovább Buda irányába, majd az alsó és felső rakparton a Lánchíd irányába tartottak.

A Lánchídon visszatértek Pestre a tüntetők, majd az Andrássy úton haladva elérték az Oktogont és a Nyugati pályaudvar irányába indultak tovább a Nagykörúton.  A tömeg a teljes úttestet elfoglalta, ezzel megbénítva a körúti forgalmat. A rendőrök továbbra is kísérték őket.

A menet  Nyugati pályaudvarnál,  átfordult a Bajcsy-Zsilinszky útra, és újra visszatértek a Kossuth térre, ahonnan két órája indultak el.

Egyenlőre teljesen békés minden. A rendőrség lényegesen nagyobb erővel védi a parlamentet, mint tegnap.

Amúgy a tüntetésen résztvevők kb 80 százaléka fiatal, nem csoda ezt a társadalmi csoportot teljesen elvesztette a Fidesz, itt az egyik legalacsonyabb a párt támogatottsága.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here