Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harmadik napja tüntetnek Budapest utcáin ezres nagyságrendben az emberek. Ma is a Kossuth téren kezdődött a demonstráció, ahol beszédeket mondtak az ellenzéki pártok képviselői. Közben megkezdődött egy vasárnapi nagyobb tüntetés szervezése.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke szerint, ha valakinek akkora többsége többsége van a parlamentben, mint a kormánypártoknak, annak felelőssége is van, mégpedig az, hogy figyeljen a kisebbségre. A társadalomban szerinte nem biztos, hogy megvan ugyanaz a többsége a Fidesznek a többség, ami a parlamentben. Úgy fogalmazott,„valami megváltozott szerdán, mert a pártok megértették, hogy nem számít, mi volt 5 vagy 10 éve, hanem hogy mi lesz 3 év múlva”.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője arról beszélt, hogy ez nem egy-egy emberről szól. Ez közösségekről szól. Azért van ma rajtam ez a mellény is. Mert én nem Tordai Bence vagyok, hanem egy ember a Párbeszédből. És ti mindannyian közösségekből jöttök. Pártokból. Szakszervezetekből. Civil szervezetekből. Dolgozói kollektívákból. Munkások vagytok, kék gallérosok vagy fehér, mindegy. Dolgozók vagytok vagy lesztek. Együtt küzdünk a rabszolgatörvény ellen? – kérdezte Tordai. Együtt küzdünk a rabszolgatörvény ellen – felelte a tömeg. „Együtt erősek vagyunk és győzni fogunk!- válaszolta a Párbeszéd politikusa

Milyen kormány az, amely nem az emberek, hanem a multik oldalán áll, amely a társadalmi szolidaritást lerombolja? – tette fel a költői kérdést az LMP-s Schmuck Erzsébet a beszédében, majd kifejtette, hogy szerinte az ország szétszakadt nagyon kevés gazdag és nagyon sok szegény emberre.

Donáth Anna, aki először is megköszönte, hogy sokan támogatták, miután tegnap a rendőrség előállította, és csak ma reggel engedték el. „Amikor engem letepertek, nem a Momentum alelnökét teperték le, hanem egy lányt, aki háttal állt a sorfalnak” – jegyezte meg.

 

Kunhalmi Ágnes beszéde: a videónak hangja is van, amit a videó jobb alsó sarkában tudsz felhangosítani.

Donáth Anna szerint azonban a rendőrökkel is szolidaritást kell vállalni, akik maguk is rengeteget túlóráznak, ugyanúgy, ahogy minden dolgozó megérdemli, hogy harcoljanak az érdekeiért.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP parlamenti képviselője  az adventi alkalomhoz és díszítéshez illően Orbán Viktor örökzölddé váló „Boldog karácsonyt” köszönésével kezdte beszédét, majd a köztársasági elnök szerepéről beszélt a rabszolgatörvény aláírása kapcsán. Az MSZP-s politikus visszautalt arra, hogy Áder Jánost már több alkalommal kérték hiába, hogy álljon a nép oldalára, és ezt szerinte most sem fogja megtenni.

Kunhalmi szerint elfecsérelt 30 év volt a rendszerváltás utáni időszak, ha a magyar kormánytól csak annyira telik, hogy a munkásokról húzzon le még újabb bőrt, és kiszolgáltassa őket a multiknak.

Arra is kitért, hogy Kövér László házelnöknek semmilyen erkölcsi alapja nincs, hogy egy jogállamban az ellenzék jogait és csorbítsa, és a képviselőkön retorziókat alkalmazzon.

Szerinte mindig a kötelezettségeket hangsúlyozza a Fidesz, de ezek teljesítéséhez nem teremti meg a feltételeket. Példaként hozta ehhez az oktatás hiátusait: „Hogy az Istenben várja el a Fidesz azt, hogy az oktatási rendszerből kihulló gyerekek dolgozó emberként befizessék az adót?”

Szerinte össze kell kapaszkodnia mindenkinek, aki nem  ért egyet a kormánnyal, különben„Ezek el fogják vágni mindenkinek a torkát”

A beszédek után a tömeg egy kis idő után ismét vonulásba kezdett, a Margit híd irányába indultak, majd a Nyugati felé haladtak a körúton az Oktogonig, ahol az Andrássyn a Deák Ferenc tér felé tartanak.

Közben elindult a vasárnapi tüntetés szervezése is. A hvg.hu írta meg, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozik vasárnapra a „Boldog Karácsonyt, Miniszterelnök Úr!” címmel szervezett tüntetéshez. A tüntetés a Hősök teréről fog indulni december 16-án, vasárnap 15:00 órától.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here