Most már nem csak az utca frontvonalán és az internet világába terjed a népharag, hanem önkormányzatok tucatjai állhatnak be a tiltakozás mögé.  Ugyanis Botka László, Szeged város MSZP-s polgármestere bojkottra hívja a rabszolgatörvény ellen a többi városvezetőt.

Botka László szegedi polgármester közleményben jelentette be, hogy Szeged nem alkalmazza a túlóratörvényt, valamint bojkottra hívja a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben.- írja az index

Botka úgy véli, hogy a Fidesz a munka törvénykönyve módosításával embertelen helyzetbe hozta a magyar munkavállalókat, ezért azonnali és határozott lépéseket kell tenni.

Az MSZP polgármestere ezért határozatot terjeszt be a szegedi közgyűlés elé, mely megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél. A szegedi rendelet 14 önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több munkavállalója van.

Botka arra kéri országosan az önkormányzatokat és a munkáltatókat, hogy kövessék a példáját. Ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt, amellyel a Fidesz kiszolgáltatja a magyar munkavállalókat a multinacionális cégek érdekeinek.

Botka kezdeményezése azért zseniális, mert a Fidesz polgármesterei elég gyakran hencegnek a városukba azzal, hogy ők meg mernek harcolni akár még Orbánnal is a helyiek érdekében. Most azonban nyíltan szint kell vallaniuk, hogy Orbán mellé állnak vagy végre a munkavállalók oldalára.

Nekünk nincs kérdésünk, hogy nem a településükön lakók érdekeit fogják képviselni.

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here