foto:merce.hu
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amikor, anno 2002-ben a jobboldal töltötte meg a Hősök terét, akkor 200 ezres tüntetésről beszéltek. Most, 2018-ban hagyjuk a számháborút és maradjunk annyiban, hogy hatalmas tömeg tüntet Orbán politikája ellen.  

Már tegnap is lehetett látni, hogy hatalmas tömeg fog a fővárosban tüntetni a Fidesz gyalázatos törvénye, a rabszolgatörvény ellen. A tüntetésre meghívó Facebook eseménynek több, mint 50 ezer meghívottja volt. Nagyságrendileg több tízezres a tömeg.

A legtöbb hírportál arról számolt be a tüntetés előtti órákban, hogy a kisföldalattival rengetegen igyekeznek kijutni a Hősök terére, az Index azt írta, hogy a Deákon még fel lehetett férni, az Oktogon környékén viszont már annyira tömve vannak a szerelvények, hogy kábé lehetetlen felszállni.

Mindeközben a a Fidesz-székháznál teljes felszerelésben hatalmas rendőrségi erő vonult fel.

A tüntetésen az összes ellenzéki párt jelen van. Nagy erőkkel vonult fel az MSZP, a  Párbeszédből is sokan vannak. A Jobbik korábban bejelentette hogy vidékről is mozgósít, és látni Momentumos, LMP-és és DK-ás zászlókat is szép számmal.

Sőt rengetegen tettek eleget az MSZP felhívásának, hogy jöjjenek az emberek valamilyen fehér ruhadarabba (sapka, sál, szalag) ezzel szimbolizálva a tüntetés  békés jellegét.

A pártok mellett rengeteg szakszervezetet is látni, jelen vannak többek között a vasutasok, a mentősök, bányászok, pedagógusok, vegyipari dolgozók, és a vasasok.

A menet kb. négy órakor elindult a Hősök teréről az Andrássy úton keresztül a Kossuth térre, ahol majd a beszédek lesznek. Az index azt írja, hogy a menet mikor az Oktogonhoz ért nem lehetett látni a tömeg végét.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here