Nyilatkozatot adott ki a hétfő reggel az MTVA épületében történt incidens nyomán az Amnesty International jogvédő szervezet. Hadházy Ákos független képviselő több ellenzéki képviselővel oldalán vasárnap este megpróbált bejutni a közmédia stúdióba, hogy felolvassák ötpontos követelésüket. Reggel kidobták őket az épületből.- írja a 444

„A képviselőknek joguk volt ott lenni, a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Varju László elleni incidenst alaposan ki kell vizsgálni és a felelősöket bíróság elé kell állítani” – mondta Vig Dávid, az Amnesty Magyarország igazgatója az MTVA székháza elé szervezett tüntetés előtt hétfő este. Víg szerint példátlan, hogy magyar országgyűlési képviselőket fizikai erőszakkal dobjanak ki egy közintézményből.

A videónak hangja is van, amit a jobb alsó sarokban tudsz felhúzni

„A biztonságiak ma reggeli akciója is egyértelműen mutatja, hogy a magyar kormány mennyire elszánt abban, hogy minden a kormánnyal kritikus véleményre lecsapjon. Évek óta hallgatjuk a tudósok, újságírók, civilek és politikusok elleni rágalmakat, a mai reggel azonban mindenképpen fordulópontot jelent, hiszen fegyveres őrök fizikai erőszakot alkalmaztak a magyar választópolgárok képviselőivel szemben” – folytatta az igazgató, aki szerint a magyar hatóságoknak nem szabad erőszakot alkalmazniuk a békés tüntetőkkel szemben.

Víg arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt napok tüntetései során többször előfordult, hogy a rendőrség figyelmeztetés nélkül vetett be könnygázt és paprikasprayt. Az Amnesty elfogadhatatlannak tartja a békés tüntetőkkel szembeni kollektív és figyelmeztetés nélküli kényszerítőeszközök aránytalan használatát. (Amnesty)

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here