Minden jel szerint meglehetősen tévútra viszi a magyar kereszténydemokráciát Orbán Viktor, hiszen az Orbáni politikával ellentétes üzenetet bocsájtott ki Vatikán. A pápának nem férne bele minden jel szerint, a magyar gyűlölet kampány, a hajléktalan üldöző Fidesz-törvény sem.

Elfogadhatatlanok a politikában azok a hangok, amelyek mindenért a migránsokat okolják, és megfosztják a szegényeket az őket megillető jogoktól – idézi Ferenc pápa szavait a Vatikán által kedden kibocsátott békeüzenet.

A nyolcvankét éves egyházfő, aki a január 1-jei béke világnapjának kapcsán tartott beszédet, korábban már többször szót emelt a menekültek érdekében, és most is hangsúlyozta, hogy egyetlen politikusnak sem szabad a céljai elérése érdekében a migránsok elleni idegengyűlöletet, illetve rasszizmust és nacionalizmust felhasználnia.

Úgy vélte, a nacionalizmus fenyegeti a világbékét, mert lerombolja az emberek egymás közti bizalmát a globalizálódó világban. Hangsúlyozta, hogy a politika legfontosabb feladata a béke megteremtése.

Nyilatkozatában több olyan súlyos hibát említett, amely szerinte rossz hatással van a közéletre, egyebek mellett a rasszizmust, az állami pénzek hűtlen kezelését, és a környezetvédelem elhanyagolását.

Bár Orbán nevét ki sem ejtette, de mintha pápa az intelmeit csak Orbán politikájának ellenében írta volna.  Minden esetre segíthet eligazodni a híveknek, hogy Orbán nem kereszténydemokrata politikát képvisel, hanem nacionalistát.

Oszd meg, hogy mindenki lássa, Orbán nem lehet pápább a pápánál, politikája nem felel meg  a Vatikáni értékeknek.

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here