Tényi István ismert fel- és bejelentő tett feljelentést a rendőrségen embercsempészés és hivatali visszaélés miatt, a Nemzeti Nyomozó Iroda kapta meg a feladatot.

A 24.hu értesülései szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály Felderítő Alosztály nyomozást rendelt el Tényi István bejelentése miatt.

Tényi a Népszava  “VIP-eljárást kap Gruevszki a kormánytól” című cikke alapján tette meg a bejelentését embercsempészés és hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt.

A volt macedón elnök illegális menekültként érkezett a határhoz, útlevele nem volt – neki mégsem kellett a tranzitzónában várnia a menekültstátusz iránti kérelem elbírálásának végéig (amit egy hét alatt – tehát gyorsan – meg is kapott).

A nagy menekülés után nem sokkal nyugati és balkáni lapok arról cikkeztek, hogy Gruevszki Macedóniából való kijutásában (mivel hazájában kétéves börtönbüntetés várt az egykori államfőre) a magyar diplomácia (és a titkosszolgálat) segített.

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here