Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Hatalmas veszteséget halmozott fel szeptemberig az MTVA, az 1,3 milliárd forintos hiány jelentős része a harmadik negyedévben keletkezett. Jövőre rekord összegből gazdálkodhatnak- írta meg a Napi.hu a közmédia eredménykimutatásának végigböngészése után. A portál azt is megjegyzi, hogy 2019-ben több pénzt fog költeni az állam a propaganda média működésére.

Óriási veszteséget termelt 2018 első három negyedévében a MTVA  – derül ki a közmédia eredménykimutatásából. Szeptemberig 1,3 milliárd forintos veszteséget halmozott fel, ennek jelentős része július és szeptember között keletkezett, ugyanis június végéig “még csak” 130 millió forintos mínusznál tartott a közmédia.

Az MTVA idei költségvetése 80,7 milliárd forint, szeptemberig ebből 68 milliárdot kaptak meg az államtól, 5,6-ot pedig saját maguk szedtek össze ez az a pénz, amit az MTVA képes a piacról megtermelni.

A gigászi méretű költségvetés jövőre még tovább duzzad: még októberben szavazta meg az Országgyűlés kormánypárti többsége a rekord összegű, 92,7 milliárd forintos büdzsét a közmédiának. Még 2015-ben pedig a kormány átvállalta az MTVA 47 milliárdos adósságát.

Ennek fényében még nagyobb pofátlanság, hogy a közpénz tízmilliárdokból működő MTVA nem volt képes adni 2 perc műsoridőt, hogy az ellenzék ismertethesse az 5 pontos petícióját a tüntetések után.

Oszd meg, hogy mindenki lássa, az MTVA milliárdjait nem a Fidesz fizeti, hanem az adófizetők, így jogunkban áll tudni, hogy mi történik ott.

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here